Monday, 7 May 2007

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKA 2 PUSAT KOMUNITI MUDA (PKM)Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil akan membuka 2 Pusat Komuniti Muda (PKM) secara rasmi dalam masa terdekat. 2 PKM yang akan dibuka ialah 1 di DUN Ayer Molek dan 1 lagi di DUN Ayer Keroh. Kedua-dua pusat tersebut sudah dikenalpasti, salah satunya telah beroperasi tetapi belum dirasmikan.

Timbalan Ketua DPPBK, Ustaz Abu Bakar Ramle menyatakan bahawa PKM ini akan menjadi pusat aktiviti kepemudaan seperti aktiviti sukan, pendidikan dan khidmat masyarakat.

"Insya Allah kita akan aktifkan pusat ini supaya ia menjadi 'port' pemuda-pemuda setempat" katanya selepas ditemui ketika Bengkel Perancangan Strategik DPPBK.

PKM Ayer Keroh yang diasaskan oleh PAS Cawangan Ayer Keroh dan Jawatankuasa Pemuda Cawangan (JPC) Ayer Keroh telah berjaya menarik minat remaja-remaja di mana setakat ini Kelas Tuisyen dan permainan pingpong telah bermula beberapa bulan lepas.

Dewan Pemuda PAS Pusat dalam mesyuarat bulanannya baru-baru ini telah mengarahkan Dewan Pemuda Kawasan-kawasan supaya menubuhkan Pusat Komuniti Muda di setiap DUN sebagai langkah untuk mendekati golongan muda setempat.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59