Tuesday, 29 May 2007

AIR TERJUN BUKIT SEBUKOR TERUS JADI TEMPAT MAKSIAT"Dah lah ia membazirkan duit rakyat, kini bala pula menimpa kita, apabila ianya dijadikan tempat melakukan maksiat dan perbuatan tidak senonoh" kata seorang pengunjung air terjun Bukit Sebukor yang tidak mahu dikenali.

Itulah antara rungutan dan bantahan penduduk setempat dan pengunjung air terjun tersebut bila diajukan persoalan tentang ke'rasional'an membina air terjun buatan tersebut.

Menurut pengunjung tersebut kawasan air terjun itu dijadikan 'markas' membuat maksiat dikalangan muda-mudi kerana tempatnya yang gelap terutama di bahagian atas. Beliau mendakwa terserempak dengan beberapa pasangan yang tanpa segan silu berpelukan dan berdakap mesra tanpa menghiraukan kehadirannya.

Beliau menyeru pihak berkuasa memantau kawasan tersebut agar ianya tidak digunakan sebagai tempat maksiat.

Air terjun ini yang dibina beberapa tahun lepas dengan kos dianggarkan jutaan ringgit jelas membazirkan duit rakyat. Ianya mendapat tentangan dari PAS ketika mula-mula ianya di bina namun pembinaan tetap diteruskan. Ia terletak betul-betul di tepi jalan menuju ke Tol Lebuh Raya Utara Selatan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59