Tuesday, 3 April 2007

YDP DAN TYDP PAS KAWASAN BUKIT KATIL MENANG TANPA BERTANDING


BUKIT KATIL : PAS Kawasan Bukit Katil bakal mempunyai Yang Dipertua dan Timbalan Yang Dipertua baru pada pemilihan kepimpinan PAS Kawasan Sabtu ini. Perkara ini diumumkan oleh sumber yang boleh dipercayai selepas mesyuarat Dewan Harian Kawasan di sini malam tadi.

Jawatan Ketua Urusan Ulama' juga akan dimenangi tanpa bertanding. Ketiga-tiga jawatan tertinggi tidak dipertandingkan berikutan hanya seorang calon sahaja yang menerima pencalonan bagi jawatan tersebut.

Pada mesyuarat malam tadi YDP PAS Kawasan sekarang, Hj Md Yassin Abd Ghani mengumumkan untuk tidak mempertahankan jawatan tersebut.

Dengan perkembangan tersebut bermakna hanya jawatan NYDP, AJK, Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap dan pemeriksa kira-kira akan dipertandingkan pada mesyuarat agung Sabtu ini.

Jawatan NYDP akan menyaksikan pertandingan antara penyandang jawatan, Hj Mohd Ali Sharif dan AJK sessi ini, Hj Abdullah Ahmad yang juga merupakan Ketua PAS Cawangan Taman Cempaka.

Mesyuarat Agung Kawasan dijadualkan berlangsung pada 7 April ini bermula jam 8.30 pagi dengan dirasmikan oleh Bendahari PAS Pusat, Dr Hj Mohd Hatta Ramli.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59