Thursday, 26 April 2007

TERSALAH CETAK LAMBANG PKR : SPR SENGAJA ATAU TERSILAP? PENGERUSI SPR MESTI LETAK JAWATANKUALA SELANGOR: Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah melakukan kesilapan mencetak logo parti itu pada Borang 8 Notis Pilihan Raya bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Ijok.

Naib Presidennya Azmin Ali berkata kesilapan itu adalah logo PKR yang berbentuk dua bulan sabit telah dicetak menjadi bentuk bulat sepenuhnya.

Azmin berkata warna putih pada bentuk bulan sabit tersebut juga telah ditukar kepada hitam.

Katanya kesalahan tersebut disedari setelah notis tersebut ditampal di sekitar kawasan itu sebagai pemberitahuan mengenai pengundian pada Sabtu ini.

"Kita minta SPR untuk segera membetulkan kesalahan ini kerana ini akan menyebabkan pengundi menjadi keliru," katanya pada sidang media di Bilik Gerakan PKR di sini hari ini.

Katanya ini bukan kali pertama PKR menyertai pilihan raya dan kesilapan tersebut tidak sepatutnya berlaku.

"Pada hari penamaan calon, PKR telah menyertakan contoh logo PKR yang akan digunakan pada pilihan raya kecil ini dalam watikah calon dan surat kebenaran menggunakan simbol parti, jadi kesilapan ini tidak sepatutnya berlaku," katanya.

Azmin berkata pihaknya telahpun mengemukakan aduan bertulis kepada SPR semalam memintanya mengambil tindakan sewajarnya.

SUNGGUH MENGHAIRANKAN BAGAIMANA SEBUAH INSTITUSI YANG BERPENGALAMAN LUAS DAN DIDAKWA SANGAT ADIL DAN TRANSPAREN BOLEH TERSILAP MENCETAK LOGO PARTI YANG BERTANDING. SENGAJA ATAU TERSILAP.

SEJAK-SEJAK AKHIR INI KEWIBAWAAN SPR SEMAKIN TERUK DAN MENDUKACITAKAN INI SEMUA ADALAH GARA-GARA SPR YANG JELAS BERPIHAK DAN TIDAK ADIL.

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL MENDESAK PENGERUSI SPR DAN SETIAUSAHA SPR MELETAKKAN JAWATAN SERTA MERTA

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59