Thursday, 26 April 2007

SEORANG RAKYAT MALAYSIA BERHUTANG SEBANYAK RM9,300Seorang bayi yang lahir pada saat ini akan menanggung RM9,300 hutang negara. Inilah kejayaan kerajaan Islam Hadhari Lah Badawi iaitu kerajaan yang penuh dengan hutang dan menuju papa. Inilah yang dikatakan pandai memerintah.

Lah Badawi berkata, kerajaan mempunyai hutang dalam dan luar negara berjumlah RM242.2 bilion atau 44.3 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada akhir tahun lalu berbanding RM228.7 bilion atau 46.2 peratus pada 2005.

Imam Al Hadhari itu berkata, daripada jumlah itu, RM217.2 bilion atau 89.7 peratus merupakan hutang dalam negara manakala RM25 bilion atau 10.3 peratus lagi adalah hutang luar negara. (Negara dah nak bangkrap kalau macam ini)

‘‘Sumber hutang dari dalam negara diperoleh daripada institusi kewangan, syarikat insurans dan institusi keselamatan sosial manakala hutang luar negara pula diperoleh daripada pasaran modal antarabangsa dan pengeluaran pinjaman projek daripada institusi multilateral dan bilateral,” katanya dalam jawapan bertulis kepada soalan Salahuddin Ayub (Pas-Kubang Kerian) di Dewan Rakyat semalam.

PENGUNDI IJOK PERLU RENUNG DAN FIKIRKAN HAL INI. KITA SEKARANG INI SEBENARNYA DIPERINTAH OLEH KERAJAAN YANG LEMAH, BODOH DAN TIDAK PANDAI MEMERINTAH. SILA PASTIKAN BA MENANG DI IJOK UNTUK MENGAJAR KERAJAAN ISLAM HADHARI SUPAYA BERBELANJA DENGAN BERHEMAH, TIDAK MEMBAZIR DAN TIDAK MENGAMALKAN RASUAH. YANG LEBIH PENTING LAGI JANGAN URUSKAN DUIT NEGARA MACAM DUIT MAK BAPAK MEREKA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59