Tuesday, 24 April 2007

SEMUANYA HARTA MAK BAPAK MEREKAPerpustakaan Awam di Ijok pun dijadikan Bilik Gerakan BN. Itulah perangai pemimpin dan penyokong BN yang merasakan semua bangunan milik kerajaan adalah milik Umno/BN. Mereka tidak dapat membezakan harta kerajaan dan harta parti. Mereka tidak dapat membezakan harta awam dan harta mak bapak mereka.

SEMUANYA MACAM HARTA MAK BAPAK MEREKA. MEMANG DASAR TAK TAU MALU

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

2 Comments:

Anonymous said...

bukan ....dianingat malaysia ni bapa mentua dia punya

Anonymous said...

umno/barisan timbang kati ni sudah lupa daratan.... kalau kita dengar komen khir toyo, hishamudin, muhyidin yasin, aksi syahidan kasim, aksi khairi dan konco-konco di ijok, disini bolehlah kita buat rumusan bahawa mereka-mereka ini sudah lupa daratan, tidak profesional, percakapan mereka bersifat pembohongan yang jelas, mereka terlupa siapa mereka... kamu tu cuma pengendali kerajaan Malaysia sahaja bukan Malaysia ni hak milik kamu... itu pun susah nak faham ka.... kalau khairi yang masih hingusan tu tak kisahlah kalau tak faham, ini puak-puak tua pemimpin umno pun masih belum faham siapa mereka... memang melayu umno mudah lupa malah sudah nyanyok agaknya....

KERAJAAN MALAYSIA - HAK MILIK RAKYAT. (logo dua ekor harimau)

UMNO/BARISAN NASIONAL - BARULAH HAK MILIK MEREKA. (logo timbang kati)

WANG YANG ADA PADA KERAJAAN - HASIL KUTIPAN CUKAI DARIPADA RAKYAT MALAYSIA TAK KIRA BANGSA, AGAMA DAN PARTI.

PEMBANGUNAN NEGARA YANG BERLAKU BUKANNYA DARI DUIT POKET UMNO. SEMUANYA TU WANG NEGARA YANG DIKUMPUL DARIPADA WANG CUKAI DARIPADA RAKYAT MALAYSIA TAK KIRA PARTI, SEMUANYA TIDAK TERKECUALI.

CONTOH PENYALAHGUNAAN HAK MILIK KERAJAAN ADALAH PERPUSTAKAAN IJOK INI. INI HAK MILIK RAKYAT MALAYSIA(TAK KIRA BANGSA, AGAMA DAN PARTI). BUKAN HAK MILIK KELOMPOK BARISAN NASIONAL SAHAJA.

WAHAI PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO/BARISAN NASIONAL... JANGAN CUBA MEMPERBODOHKAN RAKYAT MALAYSIA LAGI... INI BUKAN TAHUN 50an, 60an, 70an, 80an.... ini zaman informasi... rakyat Malaysia dah terbuka mindanya dan tahu membuat pertimbangan secara profesional...

Kedudukan UMNO/ barisan nasional sudah tidak relevan lagi didalam masyarakat Malaysia masa kini. Tujuan perjuangan mereka sudah jauh menyimpang daripada tujuan asalnya yang nak jaga hak bangsa,agama dan negara.
Rakyat malaysia perlu ucap selamat tinggal kepada umno/barisan nasional dan ucap selamat datang kepada barisan alternatif.

p/s : KERETA - MILIK RAKYAT.
PEMANDU - UMNO/BARISAN NAS.

Duit minyak dikutip drp.
semua rakyat tak kira
ideologi politiknya (parti).
Tapi waktu menggunakan
kemudahan kereta ini, mereka
hanya membenarkan rakyat yang
menyokong mereka sahaja...
Inilah yg berlaku dalam
kepimpinan negara kita dimasa
kini...
APA FIKIRAN KAMU????

PERBANDINGAN :
KERETA - NEGARA
PEMANDU - PEMIMPIN

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59