Thursday, 19 April 2007

PRK IJOK : SEPERTI DI DUGA THIRU TAKKAN BERANI LAWAN 'SAMI' NYA SENDIRI


Kalau sebelum ini Thiru begitu lantang mengumumkan keputusannya untuk keluar MIC kerana kecewa tidak dipilih bertanding dalam pilihan raya kecil Ijok, ketua bahagian MIC Kuala Selangor, S. P. Thirumoorthy, semalam beliau semakin 'lebur' apabila berkata beliau akan menyokong calon Barisan Nasional.

Perkara ini memang telah diduga kerana, sebenarnya kebanyakan pemimpin BN memang tiada prinsip. Prinsip mereka hanya wang dan nafsu tidak lebih dari itu. Maka apabila mereka 'disogokkan' dengan kebendaan mereka akan cair. Kalau mereka tidak 'cair' dengan 'sogokan' wang dan nafsu ada satu lagi cara yang berkesan iaitu ugut.

Jadi semalam Thiru dengan mudah berpatah balik menyokong 'Sami'nya dan calon BN.

Beliau berkata "Dua hari dahulu saya umumkan untuk keluar dari jawatan ketua bahagian dan parti MIC kerana tidak puas hati mengenai pemilihan calon.

"Pada hari ini saya maklumkan, saya dan penyokong saya menerima keputusan yang dibuat oleh Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri," katanya pada sidang akhbarnya.

Thirumoorthy, 55, seorang guru sekolah menengah, berkata pengumumannya untuk keluar parti itu hanyalah sekadar menyuarakan niatnya dan dibuat secara lisan bukannya bertulis.

ITULAH PEMIMPIN BN SEBENARNYA. MEREKA HANYA BERJUANG UNTUK KEPENTINGAN DIRI SAHAJA. BAIK UMNO, MCA, MIC DAN LAIN-LAIN SEMUANYA SAMA SAHAJA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59