Wednesday, 18 April 2007

PRK IJOK : RAKYAT DIHIDANGKAN DENGAN KONSERT UNTUK LALAIKAN MEREKAMatlamat mengHALALkan CARA. Apa sahaja tindakan dan program yang mampu membawa sokongan rakyat kepada BN akan digunakan. HALAL dan HARAM dari segi agama dan undang-undang tidak menjadi hal bagi Umno/BN. Yang penting bagi mereka ialah undi. Biar berbillion duit dibelanja pemimpin Islam Hadhari tidak kisah. Biar berbakul dosa akibat maksiat kerana percampuran lelaki dan perempuan ketika konsert tidak menggerunkan pemimpin Umno/BN. Biar beribu perlanggaran undang-undang ketika kerkempen tidak meninggalkan bekas kepada mereka kerana undang-undang negara seolah-olah seperi mak bapak mereka punya.

Itulah Islam Hadhari. Suatu ajaran yang langsung tidak mengendahkan agama dan undang-undang ciptaan mereka sendiri.


Mereka-mereka seolah-olah buta, pekak dan tuli tidak langsung menghiraukan aduan, laporan dan 'complaint' yang dibuat kepada Polis, SPR dan BPR. Lebih malang Polis, SPR dan BPR juga seolah-olah seperti mak bapak mereka punya, langsung tidak berkuku untuk mengambil tindakan.

Malam tadi strategi MATLAMAT MENGHALALKAN CARA yang biasa digunakan sekali lagi dipakai untuk mengalihkan perhatian rakyat terhadap majlis pengumuman Calon PKR di Batang Berjuntai. Umno dan jentera Barisan Nasional Selangor terpaksa menggunakan artis sensasi, Mawi untuk mengaburkan mata penduduk Ijok supaya tidak tertumpu kepada Barisan Alternatif (BA) dan meraikan kedatangan Penasihat KeADILan, Dato' Seri Anwar Ibrahim bagi mengumumkan calon KeADILan di Pekan Batang Berjuntai malam ini.

Harakahdaily yang mendapat maklumat tersebut dari satu sumber mendakwa,Umno terpaksa memperuntukkan RM80 ribu untuk mengadakan majlis makan malam dengan jangkaan kunjungan penduduk Ijok lebih lima ribu orang.

Menurut sumber itu lagi, majlis malam dan konsert percuma pada malam tadi diadakan di padang Sekolah Rendah Bukit Badong, Batang Berjuntai.

ITULAH ISLAM HADHARI YANG DIASASKAN OLEH IMAM AL BADAWI WAL HADHARI. SEMUA BOLEH.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59