Thursday, 19 April 2007

PRK IJOK : 'PERANG BERMULA'


'Perang' di Ijok bermula secara rasminya hari ini apabila calon-calon akan mengemukakan kertas pencalonan mereka bila-bila masa dari sekarang. Setakat kedua-dua penyokong BA dan BN berkumpul beramai-ramai untuk berarak memberikan sokongan kepada calon-calon masing-masing.

Sebagaimana biasa BN akan turun dengan bala tentera 'ahzab'nya yang sentiasa menggunakan segenap kemudahan kerajaan untuk memancing dan memperdayakan pengundi. Pemimpin-pemimpin BN umpama .Santa Klaus' akan menagihkan wang, projek dan apa sahaja yang terlintas di fikiran mereka tanpa menghiraukan adab, undang-undang serta halal haram di sisi agama.

BN juga sentiasa mendapat layanan istimewa dari SPR, PDRM, RTM dan media massa. RTM dan Media Massa lain menjadikan jentera penerangan mereka begitu ampuh. Mereka bebas menfitnah,menuduh dan mendedahkan 'keburukan' pembankang dan calonnya. RTM dan media ini menjadi 'spin doctor' bagi BN tanpa menghiraukan etika kewartawanan dan sebagainya.

SPR pula yang merupakan 'parti komponen' termuda BN sentiasa ditugaskan untuk memastikan majoriti BN meningkat dengan pelbagai cara seperti memanjangkan tempoh mengundi, 'mengekalkan' nama pengundi hantu dalam daftar pemilih, nama-nama pemilih yang sama lebih dari satu dan seribu satu macam cara penipuan dilakukan.

PDRM dan BPR pula sentiasa menerima laporan rasuah dan salah laku dari pembangkang tetapi satu pun tidak ‘lekat’ kerana pemimpin dan penyokong BN mempunyai ‘imuniti’ dan mereka seolah-olah maksum.

Namun bagi BA LAWAN TETAP LAWAN. Slogan TELANJANGI KEBOBROKAN BN DAN SPR PATUT DILAUNGKAN DENGAN LEBIH KUAT DI IJOK.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59