Friday, 20 April 2007

PRK IJOK : CERITA 'SANTA KLAUS' YANG DUNGU


Politik bagi pemimpin Umno/BN ialah buat jalanraya, masjid, surau dan kain batik. Itulah mentaliti mereka. Mereka tidak nampak kemiskinan rakyat, gejala sosial yang semakin parah, bilangan penagih semakin ramai, kadar jenayah meningkat, fakir miskin tidak pernah kurang, rumah rakyat yang robek, pendidikan anak-anak diabaikan dan sebagainya.

Bagi pemimpin Umno wirid mereka hanyalah pembangunan fizikal dan bagaimana nak 'buncit'kan perut sendiri.ITULAH POLITIK PEMIMPIN DAN PENGIKUT UMNO/BN.

Mentaliti pemimpin sama sahaja dengan mentaliti JKKK kampung.

Maka tidak hairanlah apabila Khir Toyo berkata semalam mempersoalkan apa yang dibuat oleh Khalid selama hampir 20 tahun menjadi Pengerusi PNB.

Khir berkata, “Kalau benar hendak bangunkan kampung sendiri, apa sebenarnya yang telah dia lakukan selama 20 tahun dulu, mana dia sekolah, mana dia masjid, mana dia surau yang telah dirikan selama ini?”. Bagi Khir Toyo itu sahaja politik yang tahu.

Pemimpin seperti perlu dijatuhkan kerana kepala otaknya berfikiran sempit dan cetek. Calon BN pun sama juga mentalitinya.

MEREKA SEMUA UMPAMA 'SANTA KLAUS' YANG MEMBERIKAN HADIAH KETIKA HARI PERAYAAN.MEREKA PULA BAGI HADIAH DAN SOGOKAN KETIKA PILIHAN RAYA

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59