Thursday, 19 April 2007

PERTANDINGAN SATU LAWAN SATU. TIADA CALON BEBAS SERAH KERTAS PENCALONAN


TERKINI : Spekulasi bahawa akan ada calon bebas bertanding di DUN Ijok akhirnya terjawab apabila tiada seorang pun calon bebas mengemukakan kertas pencalonan setelah masa untuk mengemukakan kertas pencalonan ditutup sebentar tadi.

Jadi walaupun keputusan rasmi belum diumumkan, pertandingan satu lawan satu akan berlaku pada pilihanraya kecil ini. Hanya sesuatu perkara seperti pencalonan ditolak sahaja yang memungkinkan pertandingan satu lawan satu tidak berlaku.

Calon BN Parthiban, 38 mengemukakan kertas pencalonan pada jam 9.20 pagi bersama pencadang dan penyokongnya manakala Calon PKR, Tan Sri Dato' Khalid Ibrahim menyerahkan kertas pencalonan pada jam 9.30 pagi. Pengumuman rasmi akan dilakukan pada jam 11.00 pagi oleh Pegawai Pengurus Pilihanraya Kecil DUN Ijok.

Tan Sri Khalid, 61 diiringi oleh kira-kira 2,000 orang termasuk pemimpin-pemimpin tertinggi BA dan DAP.

Sebelum itu diluar Dewan Pusat penamaan calon berlaku sedikit kekecohan dengan kedua-dua penyokong parti saling ejek-mengejek. Botol-botol minuman juga dibaling kearah satu sama lain. Pihak berkuasa terpaksa mengasingkan kedua-dua kumpulan dalam jarak yang jauh untuk mengelakkan insiden lebih buruk.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anonymous said...

1 lawan 1.ini yang best ni!!!

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59