Thursday, 19 April 2007

NAJIB TIDAK BERANI MENJAWAB TUDUHAN ANWARNampaknya Timbalan Perdana Menteri(TPM), Najib Tun Razak tidak berani menjawab segala tuduhan dan dakwaan Anwar sebaliknya cuba berhelah mengatakan Anwar menyerang peribadinya.

Barangkali Najib tidak sedar bahawa beliau adalah TPM, serangan peribadi tidak berbangkit kerana rakyat mahukan TPM yang bersih, telus dan bertanggungjawab. Sebab itu Anwar menggesa Najib menjawab tuduhannya dengan jujur dan bertanggungjawab demi untuk membersihkan namanya serta integritinya sebagai TPM.

Najib berkata, beliau tidak takut dikaitkan dengan kes tersebut kerana semua pihak termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi lebih mengetahui keadaan sebenar.

‘‘Jangan hendak main tipu, jangan main politik kotor. Polis tahu, Peguam Negara tahu dan Perdana Menteri pun tahu,’’ katanya ketika melancarkan jentera Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Ijok di Batang Berjuntai malam tadi.

Pada 16 Oktober lalu, seorang penganalisis politik, Abdul Razak Abdullah Baginda didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas tuduhan bersubahat membunuh seorang model sambilan warganegara Mongolia, Altantuya Shaariibuu, 28, bersama dua anggota polis di Tingkat 10, Bangunan Getah Asli, Jalan Ampang di Kuala Lumpur antara pukul 9.54 pagi dan 10.05 pagi pada 18 Oktober 2006.

Cebisan mayat Altantuya ditemui di kawasan hutan di Puncak Alam, Shah Alam pada 7 November 2006.

NAMPAKNYA NAJIB CUBA BERDALIH DAN MENGALIHKAN ISU. INILAH KALI PERTAMA NAJIB MEMBERIKAN RESPON TERHADAP TUDUHAN PEMBANGKANG. NAMUN NAJIB MASIH BELUM MEMBUKA MULUT TENTANG ISU KOMISYEN PEMBELIAN SENJATA.

SEBELUM INI BELIAU SERING DIGELAR SEBAGAI LEMBU KENYANG KERANA DIAM SERIBU BAHASA DALAM KEDUA-DUA ISU IAITU ISU ALTANTUYA DAN KOMISYEN PEMBELIAN SENJATA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59