Tuesday, 17 April 2007

KHALID ATAU NALLA?Khalid atau Nalla? Itulah persoalan yang bermain di dalam kotak fikiran pencinta politik yang sehingga ke saat ini masih mencongak siapa calon PKR bagi pilihanraya kecil DUIN Ijok.

Segala-galanya akan terjawab malam ini apabila pengumuman rasmi akan dibuat oleh Penasihat PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim jam 8.30 malam ini, di pejabat KeADILan, Pekan Batang Berjuntai, Kuala Selangor.

Calon Barisan Nasional (BN) yang diumumkan semalam oleh Menteri Besar Selangor, Dato’ Seri Mohamad Khir Toyo ialah K Parthiban, 39 tahun.

Pilihan raya kecil Ijok diadakan berikutan kematian wakil rakyatnya, Dato’ K Sivalingam, 59, pada 4 April lalu.

Sementara itu, Barisan Nasional (BN) yang dilihat bimbang dengan senario sokongan rakyat kepada pembangkang walaupun proses penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil Dun Ijok akan diadakan 19 April ini. BN telahpun memulakan persiapan bagi menghadapi KeADILan dengan mula menabur projek dan janji-janji.

Kebimbangan BN semakin memuncak apabila Ketua MIC Bahagian Kuala Selangor meletakkan jawatannya kerana tidak dipilih sebagai calon Barisan Nasional (BN).

Thirumoorthy, 55, seorang guru sekolah menengah, bersama 15 ketua cawangan daripada 36 cawangan MIC di kawasan pilihan raya Ijok itu meletakkan jawatan semalam.

Pilihan raya kecil Dun Ijok diadakan berikutan kematian Adunya, Dato' K.Sivalingham.Proses penamaan calon akan diadakan pada 19 April ini sementara pembuangan undi pada 28 April ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59