Tuesday, 3 April 2007

KHAIRY SELAGI LAGI BERLAGAK BAGAI PERDANA MENTERIHari ini Khairy selagi lagi berlagak umpama beliau seorang Perdana Menteri apabila menjawab persoalan yang ditimbulkan oleh Dr Mahathir baru-baru ini.

Khairy berkata, Dr Mahathir membuat dakwaan mengenai rumah berharga RM60 juta yang dipunyai oleh seorang pemimpin negara itu secara umum tanpa memberikan sebarang bukti.

Mengenai dakwaan Dr Mahathir bahawa pemimpin Malaysia terlalu takut kepada pemimpin Singapura, Khairy berkata, mereka tidak pernah takut kepada republik itu tetapi sebarang dasar luar mengutamakan kepentingan negara.

“Dasar luar Malaysia berdasarkan kepada prinsip tegas dan berani dengan semua negara termasuk dengan Singapura,” katanya.

Menurut Khairy lagi, pembatalan Jambatan Bengkok dibuat untuk kepentingan negara dan bukannya kerana desakan pemimpin Singapura.

Khairy juga menjelaskan bahawa Pemuda Umno telah mengambilkira kepentingan orang Melayu Johor dalam projek Wilayah Pembangunan Iskandar (WPI).

Katanya, Permuda Umno Johor telah beberapa kali membincangkan perkara tersebut dengan Pemuda Umno Pusat mengenai masa depan dan peluang orang Melayu Johor dalam WPI.

“Saya juga telah menulis dua rencana mengenai WPI dalam akhbar tempatan...mengenai kebaikan dan peluang untuk mereka.

“Saya telah huraikan apa yang perlu kita waspada mengenai WPI dan perjanjian perdagangan bebas (FTA) dengan Amerika Syarikat.

“Saya anggap beliau (Dr Mahathir) tidak baca rencana itu, jadi beliau tidak tahu,” katanya.

Ketika diminta mengulas mengenai kerjasama antara DAP dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam pilihanra kecil Machap, Khairy berkata, mereka berbohong sesama mereka.

Katanya, dalam pilihanraya umum 1999, DAP dan PKR bekerjasama erat, berpecah pada 2004 dan kini berbaik dan bergabung semula.

“Kalau mereka boleh berbohong sesama sendiri, mereka juga boleh berbohong kepada rakyat. Mereka tidak ada formula sesama sendiri, jadi macam mana hendak perintah negara,” katanya.

ATAS KAPASITI APAKAH KHAIRY BERCAKAP SEPERTI DI ATAS. APAKAH KHAIRY TIDAK SABAR-SABAR UNTUK MENJADI PERDANA MENTERI SEHINGGA CAKAP-CAKAPNYA SEKARANG UMPAMA SEORANG PERDANA MENTERI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anonymous said...

dah pak mentua bisu....dia tolong cakap la...

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59