Tuesday, 17 April 2007

KES THIRU : SAMY TAK BIMBANG, DUIT DAN JAWATAN BOLEH 'LEBURKAN' THIRUWalaupun Ketua Bahagian MIC Kuala Selangor, S. P. Thirumoorthy mengesahkan peletakan jawatannya dalam parti itu semalam, ianya tidak membimbangkan Samy Vellu dan MIC kerana duit dan jawatan sudah pasti mampu untuk memujuk Thiru supaya duduk diam-diam. Malah sekiranya senjata kotor ini tidak dapat 'melunturkan' maka satu lagi senjatan ampuh mereka iaitu ugutan sudah tentu mampu untuk menundukkan Thiru dan penyokognya.

Samy, MIC dan BN memang terkenal dengan politik kotor seperti ini. Bukan sahaja ianya digunakan untuk pemimpin mereka yang cuba belot malah ianya sudah pasti akan digunakan untuk memancing undi. BN tidak kisah samada ianya mematuhi undang-undang atau tidak, matlamat mengatasi segala-galanya kerana negara ini umpama 'mak bapak mereka punya'.


Semalam Thirumoorthy, 55, dan 12 ketua cawangan MIC bagi kawasan Kuala Selangor meletakkan jawatan kerana tidak puashati dengan pemilihan K. Parthiban, 38, untuk bertanding dalam pilihan raya mewakili BN. Thiru beranggapan bahawa Samy dan MIC meminggirkan orang lama yang telah banyak menyumbang kepada parti termasuk BN.

‘‘Pemilihan calon muda ini seolah-olah menutup peluang kami yang sudah lama dalam parti untuk bertanding selain dilihat tidak menghargai pengorbanan kami sebelum ini.

Bagaimanapun, beliau turut menyatakan dirinya masih lagi berpegang kepada prinsip dan menyokong BN walaupun tidak lagi berada dalam parti itu.

Saya berharap BN memenangi kerusi di Ijok nanti,” ujarnya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59