Tuesday, 10 April 2007

IRAN JAUH LEBIH MAJU DARI MALAYSIA WALAUPUN PRESIDEN TIDAK MAHIR BERBAHASA INGGERIS


Presiden Mahmoud Ahmadinejad mengumumkan Iran telah sampai ke tahap yang membolehkan ia memajukan program nuklear – pengayaan uranium dalam skala industri seperti negara-negara Barat.

Dari berita di atas adalah jelas bahawa Iran jauh lebih maju dari Malaysia dalam segenap segi. Iran berupaya menghasilkan jet pejuang sendiri, peluru berpandu dan lain-lain. Malaysia beli pesawat pun tidak pandai apabila banyak pesawat yang dibeli adalah besi buruk.

Iran mempunyai industri pertanian yang maju dan mampu menampung bekalan makanan dalam negeri tanpa perlu mengimport dari luar. Malaysia jauh terkebelakang, jika makanan tidak diimport alamat kebulurlah rakyat Malaysia.

Dari fakta di atas jelas menunjukkan bahawa walaupun Presiden dan rakyatnya tidak mahir dan pandai menggunakan Bahasa Inggeris mereka jauh lebih maju dari Malaysia.

Pemimpin Islam Hadhari dan rakyat Malaysia yang mengagung-agungkan Bahasa Inggeris jauh ketinggalan dari Iran.

Kesimpulannya Bahasa Inggeris bukanlah faktor untuk menjadikan sesebuah negara itu maju dan berjaya. Pokok pangkalnya bergantung kepada kerajinan, kecerdikan, keberanian dan ketaqwaan kepada Allah.

SYABAS IRAN DAN AHMEDINEJAD.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59