Tuesday, 17 April 2007

DPP BUKIT KATIL AKAN BUKA PUSAT KOMUNITI MUDA


Bukit Katil : Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil (DPPBK) akan membuka pusat komuniti muda bagi menarik golongan muda mendekati PAS. Ini adalah selaras dengan arahan Dewan Pemuda PAS Pusat yang meminta semua Dewan Pemuda PAS Kawasan-Kawasan membuka pusat komuniti muda di seluruh negara.

Timbalan Ketua DPPBK, Ustaz Abu Bakar Ramli(gambar) dalam kenyataannya pagi ini berkata bahawa, DPPBK sekarang ini sedang mengenalpasti beberapa tempat untuk dijadikan Pusat Komuniti Muda (PKM) yang strategik dan mudah dikunjungi pemuda-pemuda setempat.

"Insya Allah kita akan berusaha sedaya upaya untuk merealisasikan hasrat dan arahan Pemuda Pusat. Kita bercadang untuk menjadikan Pusat Komuniti sebagai tempat beriadah, rekreasi dan tempat menimba ilmu" ujar Uztaz Bakar.

"Kita sedang mengenalpasti beberapa tempat yang sudah mempunyai dewan dan tapak permainan, kita akan membuat permohonan rasmi kepada individu tertentu bagi 'mewartatakan' tempat-tempat tersebut sebagai Pusat Komuniti Muda (PKM)" jelas Ustaz Bakar yang juga merupakan Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Bukit Katil.

Sementara itu dalam Mesyuarat Dewan Pemuda Negeri malam tadi, Ketua Pemudanya Ustaz Kamaruddin Sedik menjelaskan bahawa Dewan Pemuda PAS Pusat pada mesyuarat bulanannya baru-baru ini meminta semua Dewan Pemuda PAS Kawasan membuka Pusat Komuniti Muda (PKM) bagi mendekati pemuda-pemuda setempat.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59