Tuesday, 17 April 2007

BANTAH SEMINAR KUMPULAN ANTI HADIS : UMNO SENDIRI TAK PERCAYA HADISSemalam Pergerakan Pemuda Umno Bayan Baru, Pulau Pinang khabarnya menganjurkan satu demontrasi dan menyerahkan memorandum membantah seminar anjuran Kumpulan Anti Hadis di Hotel Sri Malaysia, Bayan Baru.

Sepanjang tempoh berhimpun bermula jam 2.00 petang di Pekarangan Masjid Bayan Baru yang hadir tidak sampai 50 orang.

Itupun 50 peratus daripadanya bukan di kalangan kepimpinan Umno dan ahli mereka tetapi sebaliknya individu yang ingin melihat telatah Umno melakukan tindakan menentang arus dalam sebuah kerajaan yang kononnya mengamalkan pemerintahan bercorak demokrasi.

Kita pun pelik dengan sikap Pemuda Umno Bayan Baru ini kerana apa yang kita tahu Umno sendiri tidak percaya kepada Hadis dan Al-Qur'an sebab itulah sebahagian besar tuntutan Islam dalam hal pelaksanaan Hukum Islam dalam pemerintahan, ekonomi, pendidikan dan sebagainya tidak dilaksanakan di negara kita.

Sepatutnya Pemuda Umno Bayan Baru menganjurkan demonstrasi di Putra Jaya dengan menggesa Imam Al Hadhari menggunakan Islam sebagai undang-undang negara. Ini kerana Imam Al Hadhari sehingga ke hari ini masih menggunapakai undang-undang kafir sebagai undang-undang tertinggi di Malaysia.

Pemuda Umno Bayan Baru sepatutnya sedar bahawa kewujudan kumpulan anti Hadis di Malaysia seolah-olah direstui oleh kerajaan sebab itulah mereka dibiarkan bebas mengembangkan aliran pemikiran mereka. Malah ada di kalangan mereka merupakan ahli dan penyokong kuat Umno. Siapa tidak kenal Kassim Ahmad, bukankah beliau penyokong Umno kerana beliau tahu Umno juga tidak percaya Hadis dan Al-Qur'an.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59