Wednesday, 18 April 2007

AMARAN OLEH RAKYAT MALAYSIA : NAIB CANSELOR DAN TIMBALAN NAIB CANSELOR IPTA JANGAN KAMU JADI BARUA BN SEKALI LAGI!!!!!Sejumlah 19 TNC dan Dekan HEP (sebenarnya seluruh urusetia HEP sendiri) universiti seluruh negara kini sudah menjadi sebahagian daripada jentera kempen Umno-BN, dan ini dibuktikan dalam pilihan raya kecil Dun Machap, Melaka, bermula pada hari penamaan calon 3 April sehingga hari mengundi, Khamis 12 April nanti. Mereka bukan lagi berusaha menghalang pelajar-pelajar berkempen untuk calon pembangkang, tetapi bertindak proaktif menyokong calon BN, satu operasi yang begitu memalukan. Itulah tulisan Ahmad Lutfi dalam Harakahdaily.

Pilihanraya Kecil Machap benar-benar mendedahkan betapa rendah dan hinanya nilai TNC dan pegawai-pegawai tinggi IPTA tempatan. Mereka sanggup menjadi BARUA BN semata-mata kerana kepentingan pangkat dan periuk nasi sehingga mereka menggadaikan ilmu dan kecerdikan yang ada pada mereka. Maruah mereka-mereka ini hancur berkecai dan kemuliaan mereka tercabut oleh kerana tindakan mereka ini.

Kita lebih menyanjung tukang-tukang sapu (bukan bertujuan menghina kerja mereka)dari TNC dan Dekan-dekan ini. Sijil mereka yang berjela-jela yang sebahagian besar perbelajaran mereka dibiayai oleh duit rakyat mereka ketepikan. Otak mereka yang cerdik mereka letakkan di kepala lutut kerana mereka gagal berfikir mana yang baik mana yang buruk, mana yang betul undang-undang dan mana yang salah.

Kami rakyat Malaysia tidak redha duit kami yang kamu belanjakan ketika belajar dahulu disia-siakan dengan kamu menyalahgunakan ilmu dan kedudukan kamu untuk memenangkan kerajaan yang jelas zalim, menyeleweng dan tidak adil ini.

JANGAN KAMU JADI BARUA UMNO/BN SEKALI LAGI. KAMI RAKYAT MALAYSIA TIDAK REDHA DUIT KAMI DIGUNAKAN UNTUK MEMBAYAR ELAUN, KOS PENGANGKUTAN DAN TEMPAT TINGGAL KAMU SEMASA KEMPEN DI IJOK DAN MACHAP. MALAH KAMI JUGA TIDAK REDHA KAMU MENGGUNAKAN ILMU DAN KEDUDUKAN KAMU SEKARANG SETELAH MENDAPAT ILMU DENGAN MENGGUNAKAN DUIT KAMI KETIKA BELAJAR DAHULU.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59