Tuesday, 17 April 2007

3 KAWASAN DI MELAKA DAPAT YANG DIPERTUA BARU


BUKIT KATIL : Tiga buah Kawasan dalam Negeri Melaka mendapat Yang Dipertua baru apabila Yang Dipertua (YDP) lama melepaskan jawatan masing-masing.

PAS Kawasan Bukit Katil yang bermesyuarat agung pada 7 April lalu menyaksikan Yang Dipertua sessi lalu, Haji Md Yassin Abdul Ghani melepaskan jawatannya kepada Timbalan Yang Dipertua sessi lalu iaitu Haji Bakrin Sidek. Manakala Timbalan Yang Dipertua(TYDP) juga menyaksikan muka baru apabila Hj Salim Tahir, Bendahari sessi lalu, dilantik pada mesyuarat agung tersebut. Kedua-dua jawatan tersebut telah dimenangi tanpa bertanding.

Di Alor Gajah, Timbalan Yang Dipertua sessi lalu, Ustaz Wan Zahidi Wan Ismail menyandang jawatan Yang Dipertua selepas YDP sessi lalu, Ustaz Minghat Mamut melepaskan jawatannya. Timbalan Ketua Dewan Pemuda Negeri, Ustaz Asyraf Minghat dilantik sebagai Timbalan YDP yang baru.

Begitu juga bagi PAS Kota Melaka, Ustaz Kamaruzzaman Abd Rahim telah dilantik menggantikan YDP sessi lalu iaitu Ustaz Abdul Rahman Jaafar yang menyandang jawatan TYDP sessi ini.

Manakala PAS Kawasan Tangga Batu dan Masjid Tanah mengekalkan Ustaz Khamis Saat dan Ustaz Abdul Ghani Rahman sebagai YDP masing-masing.

Di Jasin mesyuarat agung PAS Kawasan belum dijalankan tetapi sumber yang sahih menyatakan bahawa YDP sessi lalu, Mejar (B) Jasme Tompang akan mengekalkan jawatannya tanpa bertanding.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59