Thursday, 22 March 2007

UMNO/BN AKAN GUNA CARA KEMPEN TRADISIONALNYA UNTUK RAIH UNDI


UMNO akan membawa semangat dan pengalaman pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Talam di Pahang bagi mempertahankan kerusi DUN Machap, Melaka pada 12 April ini.

Naib Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, langkah tersebut perlu kerana UMNO percaya parti lawan akan menjadikan pilihan raya kecil DUN Machap itu sebagai medan ujian untuk mereka menghadapi pilihan raya umum.

Katanya lagi, ia juga sejajar dengan pengalaman masa lalu yang menunjukkan UMNO menjadi parti utama Barisan Nasional (BN) dalam menggerakkan kempen pilihan raya kecil di negara ini.

‘‘UMNO mempunyai sistem untuk memantau keadaan dan juga sentimen para pengundi di kawasan itu yang mungkin terpengaruh dengan pelbagai dakyah parti pembangkang.

‘‘Saya difahamkan Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib telah berada di kawasan itu untuk menyediakan program kerja yang sepatutnya,” katanya.

TETAPI UMNO KENA INGAT BAHAWA RAKYAT SUDAH MUAK DAN LALI DENGAN CARA KEMPEN UMNO. MEREKA SEMESTINYA TANPA SEGAN SILU AKAN MENGGUNAKAN JENTERA KERAJAAN SEPERTI BALAIRAYA, JABATAN PENERANGAN, KEMAS, RISDA, MEDIA MASSA (RTM, TV 3 DAN LAIN-LAIN) SEMATA-MATA UNTUK MERAIH UNDI.

SELAIN ITU POLITIK RASUAH (POLITIK WANG), UGUT, JANJI, PENIPU DAN SEBAGAINYA. APA YANG PASTI 'PARTI KOMPONEN' BN YANG PALING HEBAT MEMBANTU PARTI MEREKA IAITU PARTI SPR SUDAH TENTU MENJADI SENJATA YANG BERKESAN UNTUK MENUNDUKKAN PEMBANGKANG YANG HANYA TINGGAL GUSI DAN GIGI SAHAJA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59