Thursday, 1 March 2007

UMNO PATUT REBUT KERUSI KETUA MENTERI BUKAN KERUSI PARLIMEN PERMATANG PAUH


UMNO PATUT TUMPU USAHA UNTUK DAPAT KEMBALI KERUSI KETUA MENTERI BUKAN RAMPAS PARLIMEN PERMATANG PAUH.Itulah reaksi spontan Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Katil ketika diminta memberikan komen tentang laporan media bahawa Umno sedang berusaha untuk merampas kerusi Parlimen Permatang Pauh dari tangan Parti KeADILan Rakyat (PKR).


Laporan itu menyebut bahawa Umno bahagian Permatang Pauh telah melantik tiga pengerusi bagi menggerakkan jentera pilihan raya demi merebut kembali kerusi parlimen kawasan itu daripada presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Pengerusi Umno bahagian Datuk Abdul Jalil Abd Majid berkata setiap pengerusi itu akan memimpin tiga kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam parlimen tersebut -- Seberang Jaya, Penanti and Permatang Pasir.

Jentera pilihan raya kawasan tersebut dibentuk sejak dua bulan lepas.

"Kita sudah memulakan kerja awal secara kecil-kecilan dan akan menggerakkan sepenuhnya pada April," katanya selepas melancarkan sambutan Hari Perancis di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pulau Pinang semalam.

Dr Wan Azizah memenangi kerusi Parlimen Permatang Puah pada 1999 dan 2004 sebagai menggantikan suaminya, dan juga bekas timbalan perdana menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mewakili kerusi Parlimen tersebut sejak 1982 (atas tiket Barisan Nasional).

LUPAKAN HASRAT ITU WAHAI UMNO. APA YANG LEBIH PENTING KERUSI KETUA MENTERI PULAU PINANG MESTI DIREBUT KEMBALI OLEH UMNO DARI PARTI GERAKAN KERANA UMNO MEMPUNYAI KERUSI MAJORITI DALAM DEWAN UNDANGAN NEGERI PULAU PINANG.

NEGERI IMAM AL HADHARI SENDIRI PUN DISERAHKAN KEPADA 'ORANG LAIN'. LEMBIK BETULLAH IMAM AL HADHARI NI

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59