Thursday, 15 March 2007

UMNO KELANTAN TERPAKSA TIRU PAS


PASIR PUTEH – Badan Perhubungan UMNO Kelantan akan memperkenalkan skim perlindungan berkelompok untuk 220,000 ahli UMNO kerana terpaksa akur dengan kebaikan Skim Takaful Kifalah yang dianjurkan oleh kerajaan PAS.

Pengerusinya, Datuk Seri Annuar Musa memberitahu, skim itu juga dijangka boleh dinikmati oleh sebahagian besar rakyat negeri ini apabila diperkenalkan kelak.

Menurutnya, skim itu bukan sekadar memberi perlindungan kepada warga emas berumur 60 tahun ke atas yang diagihkan kepada waris selepas kematian seperti skim anjuran kerajaan Pas Kelantan.

Beliau berkata, pihaknya juga sedang turut membuat penelitian untuk membolehkan ahli UMNO yang berumur 18 tahun ke atas turut memperoleh faedah menerusi skim itu.

NAMPAKNYA UMNO TIADA HUJAH UNTUK MENGHADAPI PAS DALAM ISU TAKAFUL INI. AKHIRNYA TERPAKSALAH MEREKA MENIRU DAN MENGATAKAN SKIM YANG MEREKA BUAT ADALAH LEBIH BAIK DAN LEBIH LUAS SKOPNYA.

MASALAHNYA MENGAPA SEBELUM INI UMNO TIDAK SIBUK-SIBUK MENJALANKAN PROGRAM INI. DAH TAK ADA HUJAH NAK LAWAN PAS BARULAH TERHEGEH-HEGEH NAK BUAT SKIM YANG SAMA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59