Wednesday, 7 March 2007

'STANDARD' MENTERI ISLAM HADHARI SAMA DENGAN JKKK KAMPUNG


“Lebih baik saya jangan cakap apa-apa. Kasi dia orang cakap... kita salahlah, JKR (Jabatan Kerja Raya) salah, kontraktor salah, sub-kontraktor salah. Orang yang bagi tanah pun salah... semua salah... Kementerian Kesihatan saja yang betul.

Bagi dia cakap apa dia suka... terima kasih.”

Itulah reaksi Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S. Samy Vellu ketika ditanya mengenai kenyataan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek bahawa kelewatan projek Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Kedah, berpunca daripada kontraktor yang sering bertukar dan bukannya kerenah kementerian itu.

(INILAH 'STANDARD' MENTERI-MENTERI ISLAM HADHARI. BUKANNYA MENJAWAB PERSOALAN DENGAN FAKTA DAN PROFESSIONAL TETAPI SEBALIKNYA MENJAWAB DENGAN EMOSI DAN IKUT SEDAP MULUT SAHAJA. TAK UBAH SEPERTI JKKK KAMPUNG. SEBAB ITULAH NEGARA SEKARANG INI MENGHADAPI PELBAGAI MASALAH KERANA NEGARA SEOLAH-OLAH DITADBIR OLEH JKKK KAMPUNG.)

Soi Lek juga menyatakan kekesalannya dengan pelbagai tuduhan yang dilemparkan kepada kementeriannya termasuk oleh Kementerian Kerja Raya yang mempertahankan kontraktor terbabit.

Kelmarin, Samy Vellu dilaporkan berkata, lanjutan tempoh menyiapkan HSB, yang sepatutnya siap pada 2003, sebanyak lima kali bukan kehendak kontraktor tetapi Kementerian Kesihatan.

(SIAPA YANG BETUL INI?. SOI LEK ATAU SAMY? SUDAH SEMESTINYA SALAH SEORANG DARI MEREKA BERCAKAP BOHONG. MAKA JIKA MENTERI BERCAKAP BOHONG MAKA HILANGLAH INTEGRITI DAN KREDIBILIT MEREKA. IMAM HADHARI SEMESTI MEMECAT MENTERI YANG BERCAKAP BOHONG DAN GAGAL MENTADBIR KEMENTERIANNYA DENGAN PROFESSIONAL DAN CEKAP)

Hospital kontroversi bernilai RM500 juta itu pada masa ini sudah 99.75 peratus siap dan dijangka diserahkan kepada Kementerian Kesihatan pada 15 Mac ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59