Friday, 30 March 2007

PIIIIRAAAHH NAJIB!!!!


BN tidak pernah manipulasi pilihan raya KERANA TIDAK MAHU MEMERINTAH SECARA PALSU

KUALA LUMPUR – Kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak pernah memanipulasikan sistem pilihan raya di negara ini kerana tidak mahu memerintah secara palsu. Itulah kata-lata Najib umpama malaikat. Bukan kita tidak tahu bahawa BN sentiasa menggunakan pelbagai taktik kotor pada setiap kali pilihanraya semata-mata untuk menang. Kewujudan pengundi hantu dibuktikan pada perbicaraan Pilihanraya Kecil kes DUN Likas dan DUN Pengkalan Pasir. Malah pengundi hantu pernah ditangkap beberapa kali dalam pilihnraya kecil dan individu yang terlibat mengaku diupah dan diminta oleh orang tertentu dari kalangan BN untuk mengundi.

Kata-kata manis mereka di parlimen semalam hanyalah menanam tebu di bibir mulut.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata, selama ini, BN memerintah dengan kehendak rakyat kerana kerajaan ini adalah kerajaan yang dipilih oleh rakyat.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan M. Kulasegaran (DAP-Ipoh Barat) yang membangkitkan beberapa kelemahan dalam sistem pilihan raya sehingga memberi kelebihan kepada parti pemerintah.

Antara lain, beliau membangkitkan kelemahan sistem undi pos.

Mohamed Nazri berkata, jika sistem yang digunakan hari ini memberi kelebihan kepada BN, sudah tentu tidak timbul soal kekalahan di Kelantan dan Terengganu.

‘‘Dengan sistem yang sama, kita kalah di di Kelantan dan Terengganu. Kita juga kalah teruk pada pilihan raya 1999. Kalau sistem ini tidak betul macam mana boleh berlaku begitu.

‘‘Jadi, jangan waktu kita menang, kita kata semua bagus, waktu kita kalah, kita kata tidak bagus,” katanya.

Menjawab soalan asal Datuk Kamarudin Jaffar (PAS-Tumpat) mengenai cadangan supaya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dirombak, beliau berkata, langkah itu tidak perlu.

Katanya, setakat ini, kerajaan tidak bercadang menubuhkan sebarang badan untuk buat kajian semula kerana undang-undang sedia ada masih boleh digunakan dengan sempurna bagi menjamin pilihan raya yang bebas, adil dan telus.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59