Wednesday, 7 March 2007

PEMIMPIN TIDAK BERMARUAH?


Kalaulah kes ini berlaku tidak negara luar sudah tentu pemimpin yang terlibat meletakkan jawatan atau sekurang-kurangnya digantung tugas oleh 'boss'nya. Tetapi ini tidak akan berlaku di Malaysia kerana pemimpin atas dan pemimpin yang terlibat seolah-olah langsung tidak bermaruah.

Inilah yang berlaku dalam kes melibatkan Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Datuk Mohd. Johari Baharom dan Ketua Pengarah BPR Zulkipli Mohd Nor. Mereka ke sana ke mari semacam tiada apa yang berlaku.


Malah Johari semalam dengan bangga berkata, dakwaan beliau menerima sokongan RM5 juta bagi membebaskan penjenayah di bawah Ordinan Darurat tidak mengganggu tumpuan beliau dalam menjalankan tugas seharian.

Malah, katanya, beliau masih mempunyai masa untuk pulang ke kawasan Kubang Pasu bagi menghadiri majlis yang melibatkan penduduk di kawasan parlimennya itu.

‘‘Tidak (terganggu), saya balik kawasan seperti biasa. Nanti saya nak pergi melawat masjid pula, lepas itu nak pergi tengok bekas setiausaha kawasan yang tidak sihat,” ujarnya.

INILAH PEMIMPIN ISLAM HADHARI YANG TUAN-TUAN UNDI DULU. LANGSUNG TIDAK ADA MARUAH DAN HARGA DIRI

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59