Friday, 2 March 2007

KASIHAN MAHASISWA DIKONGKONG TAK HABIS-HABIS


PETALING JAYA: Gara-gara rombakan keseluruhan bahagian hal ehwal pelajar (HEP) Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Majlis Perwakilan Pelajar universiti itu hanya berjaya dibentuk setelah empat bulan pilihanraya kampus itu berakhir.

Selepas ia berjaya dibentuk penghujung Januari, MPP berdepan pula dengan kerenah birokrasi.

MPP bergelut dengan kerenah birokrasi UIAM

Presidennya Zulkhairi Mohd Salehudin, yang mengangkat sumpah pada 31 Jan lalu berkata, kelewatan itu menyebabkan program-program pelajar gagal dirancang dan isu-isu melibatkan kebajikan pelajar gagal ditangani dalam tempoh vakum itu.

Sementara timbalan presiden Azhani Elias berkata: "Kami hanya berjaya buat pengedaran topeng pernafasan kepada pelajar semasa jerebu walaupun kami masih belum diberi jawatan rasmi.


Pemimpin pelajar UIAM yang menyertai sesi perbincangan dengan mStar Online semalam, dari kiri Muhammad Shukri Abd Razak (pengerusi sekretariat kebajikan), Zulkhairi Mohd Salehudin (presiden), Azhani Elias (timbalan presiden) dan Noor Farah Ziela Mohamed Nasaruddin (ketua setiausaha).

"Pengedaran itu terpaksa kami lakukan memandangkan perkara itu serius dan boleh menjejaskan kesihatan pelajar."

PERKARA DI ATAS TERJADI HANYA KERANA SATU SEBAB IAITU PEMIMPIN-PEMIMPIN MPP ITU ADALAH BUKAN DARI KALANGAN YANG DITAJA OLEH PENTADBIR UIA DAN ISLAM HADHARI.

PRINSIP ISLAM HADHARI IAITU MAHU MELAHIRKAN RAKYAT YANG MERDEKA JUGA DI'LACUR'KAN OLEH PENDOKONG ISLAM HADHARI SENDIRI


Gambar : Beberapa orang pemimpin MPP UIA

Laporan asal dipetik dari Mstar

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59