Saturday, 3 March 2007

KALAU DAH BERI TEMPAT TIDUR MAKNANYA TERLIBAT LAH TU : 'IDRIS BENGONG'


JERTIH : Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Idris Jusoh hari ini menafikan dakwaan bahawa kerajaan negeri terlibat secara langsung pada program Mesra Sokmo Cit Cat 7 anjuran Azwan Ali di negeri itu baru-baru ini.

Beliau kesal kerana perkara itu diputarbelitkan oleh pihak tertentu bagi menjatuhkan imej pemimpin di negeri ini.

“Kerajaan negeri hanya menyediakan kemudahan penginapan kepada rombongan itu, tidak lebih daripada itu manakala kos perbelanjaan mereka ditanggung oleh sebuah syarikat swasta,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Besut Prihatin di Kampung Nyiur Tujuh di sini semalam.

Difahamkan, sebelum ini ada pihak mendakwa bahawa kerajaan negeri memberikan sumbangan sebanyak RM1 juta bagi menjayakan program Mesra Cit Cat 7.

Idris berkata kerajaan tidak menghalang program hiburan yang dianjurkan dengan baik di negeri ini kerana kedatangan rombongan artis pada program Cit Cat itu bertujuan mempromosi Terengganu sebagai destinasi pelancongan.

“Kita menganggap rombongan Cit Cat (anjuran) Azwan Ali sebagai tetamu kerana beliau membawa bersama wartawan dari Kuala Lumpur untuk mempromosi Terengganu,” katanya.

Idris seterusnya meminta pihak tertentu supaya tidak mengelirukan rakyat dengan menyatakan kedatangan para artis dan selebriti itu atas jemputan atau perbelanjaan mereka ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan negeri Terengganu.

KALAU DAH BERI TEMPAT TINGGAL MAKNANYA TERLIBAT LAH TU. JANGAN LAH NAK TIPU ORANG KAMPUNG PULAK.

KALAU MENGAKU TERLIBAT PUN APA MASALAHNYA SEBAB SEMUA ORANG KAMPUNG TAHU, ISLAM HADHARI MEMANG SUKA KEPADA PROGRAM HIBURAN DAN MAKSIAT SEPERTI INI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59