Friday, 16 March 2007

KAEDAH MEMBUNUH DI ZAMAN ISLAM HADHARI


Nampaknya di zaman Islam Hadhari pembunuh-pembunuh lebih suka menggunakan kaedah bunuh dan bakar. Dua tiga hari lepas seorang wanita dibunuh dan dibakar disebuah ladang felda di Selangor. Semalam seorang pekerja estet menemui mayat seorang lelaki dalam sebuah kereta yang hangus terbakar di sebuah ladang kelapa sawit di Ulu Tiram.

Inilah trend terbaru kaedah membunuh di zaman Islam Hadhari. Jenayah semakin meningkat bukan sahaja statistiknya yang menggerunkan malah kaedah membunuh juga amat mengerikan. Kalau sebelum ini Altantuya dibunuh dan dibom kini trend bunuh dan bakar semakin menular. Inilah bala apabila Hukum Allah tidak didaulatkan. Manusia tidak takut kepada hukum ciptaan manusia.

Jurucakap polis berkata, pekerja terbabit menemui mayat dalam Toyota Altis yang hangus terbakar ketika dalam perjalanan ke tempat kerja kira-kira 8.30 pagi.

"Lelaki yang secara kebetulan melalui kawasan itu, telah membuka tempat menyimpan barang di belakang kereta tersebut dan menemui mayat seorang lelaki yang rentung," katanya.

Menurut beliau, mayat itu telah dihantar ke hospital untuk bedah siasat.

Polis kini sedang menunggu laporan bedah siasat untuk mengenal pasti identiti mayat tersebut bagi mengesahkan sama ada mangsa dibakar hidup-hidup atau dibunuh terlebih dahulu sebelum dibakar, katanya.

Polis, kata jurucakap itu, meminta orang ramai yang kehilangan anggota keluarga atau mempunyai maklumat tentang kejadian, agar menghubungi balai polis berdekatan untuk membantu siasatan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59