Wednesday, 21 March 2007

KADAR JENAYAH SEMAKIN MENINGKAT


Sejak Islam Hadhari diperkenalkan oleh Imam Badawu Wal Hadhari tidak ada kesan positif dilihat dari segi gejala sosial dan jenayah.

Hari ini parlimen diberitahu bahawa kadar jenayah meningkat 14 peratus dalam tahun 2006 berbanding 2005. Kalau dalam tahun 2005 kes jenayah adalah berjumlah 198,017 tetapi pada tahun 2006 ianya meningkat menjadi 225,836 kes.

Amat jelas bahawa Islam Hadhari gagal melahirkan rakyat yang berakhlaq mulia dan berdisiplin. Sebaliknya kadar jenayah semakin membimbangkan. Malah cara dan gaya jenayah itu dilakukan juga menggerunkan. Kalau dulu mangsa dibunuh samada dengan tembakan, tetakan atau cekikan tetapi setahun dua ini mereka bukannya sahaja dibunuh malah dibom dan dibakar.

Apa yang dikesalkan Imam Al Hadhari masih mempertahankan undang-undang sedia ada yang jelas gagal menangani masalah walaupun bilangan Polis dan penjara ditambah. Imam Al Hadhari masih percaya bahawa undang-undang sekular yang diamalkan oleh Islam Hadhari adalah terbaik dan mampu menyaingi undang-undang Allah.

Kita percaya bahawa selagi undang-undang Allah tidak didaulatkan selagi itulah negara akan terus dibelenggu dengan pelbagai masalah malah ianya akan terus meningkat dan menjadi barah yang semakin kronik.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59