Friday, 2 March 2007

BN KELANTAN JANJI PERTINGKAT SYIAR ISLAM : SATU JANJI YANG MENGGELIKAN HATI


KOTA BHARU : Barisan Nasional (BN) berjanji akan melaksanakan dasar keislaman yang lebih baik daripada kerajaan Pas Kelantan jika rakyat memberi mandat dalam pilihan raya akan datang.

Pengerusi BN Kelantan, Datuk Seri Annuar Musa menegaskan, BN mahu menjadikan Kelantan sebagai contoh pusat perkembangan Islam menerusi usaha meninggikan syiar agama itu dalam pelbagai bidang.

INI MERUPAKAN SATU JANJI YANG MENGGELIKAN HATI KERANA SEMUA ORANG TAHU SIAPA PEMIMPIN BN DAN APA DASAR BN. TAK PAYAH LAH ANNUAR MUSA BERJANJI DAN 'MENJUAL DIRI' UNTUK MENONJOLKAN DIRI BAHAWA BN 'LEBIH ISLAMIK' DARI PAS.

SEMUA ORANG TAHU BILA BN MENGAMBILALIH TERENGGANU DARI PAS KADAR MAKSIAT BERTAMBAH; PUSAT JUDI DAN PUSAT HIBURAN BERCAMBAH KEMBALI BAGAI CENDAWAN LEPAS HUJAN; PROGRAM MAKSIAT SEPERTI KONSERT HIBURAN SEMAKIN SUBUR; PUSAT PENGAJIAN KEPUNYAAN NEGERI 'DIWAQAFKAN'KEPADA KERAJAAN PUSAT; PROJEK-PROJEK DIBOLOT OLEH ORANG-ORANG TERTENTU SAHAJA DAN BERMACAM-MACAM LAGI.

APAKAH RAKYAT KELANTAN INGIN MENGGADAIKAN PRINSIP MEREKA HANYA KERANA JANJI-JANJI MANIS ANNUAR MUSA. DALIL YANG SENANG UNTUK MENANGKIS JANJI INI IALAH DENGAN MELIHAT NEGERI-NEGERI BN SEKARANG. ADAKAH SYIAR ISLAM DI NEGERI-NEGERI TERSEBUT LEBIH HEBAT DARI KELANTAN. JAWAPANNYA SUDAH TENTU TIDAK.

OLEH ITU WAHAI RAKYAT KELANTAN, TEPUK DADA TANYA IMAN.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59