Friday, 2 March 2007

BERITA MUKTAMAR : 4 KAWASAN AKAN DAPAT KETUA PEMUDA BARU


BUKIT KATIL : 4 Kawasan dalam Negeri Melaka bakal mendapat Ketua Dewan Pemuda yang baru iaitu Kawasan Bukit Katil, Tangga Batu, Masjid Tanah dan Kota Melaka. Ini kerana Ketua Pemuda bagi keempat-empat kawasan tersebut akan melepas umur 40 tahun iaitu had umur bagi Dewan Pemuda PAS.

Keempat-keempat Ketua Pemuda Kawasan iaitu Hj Salamat Aman - Bukit Katil; Hj Norazizan Nordin - Kota Melaka; Us Imran Rahman - Masjid Tanah; Us Nordin Dahan - Tangga Batu merupakan pemimpin-pemimpin pemuda yang banyak berjasa kepada gerakan kepemudaan di negeri ini. Keempat-empat mereka adalah orang penting dalam Dewan Pemuda Negeri Melaka.

Selain itu Dewan Pemuda Kawasan Jasin juga dikatakan akan mendapar ketua kerana Ketua Pemuda PAS Jasin sekarang iaitu Us Kamaruddin Sedik ingin menumpukan tugas beliau sebagai Ketua Dewan Pemuda Negeri yang disandang beliau sekarang.

Mesyuarat Agung Dewan Pemuda Kawasan-Kawasan akan diadakan tidak berapa lama lagi. Sekarang ini cawangan-cawangan PAS seluruh negara sedang rancak mengadakan mesyuarat agung masing-masing.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59