Tuesday, 13 February 2007

TAIB MAHMUD MAHU 'MATI BERDIRI DALAM PEJABAT'


Apakah oleh kerana kemaruk dengan kuasa atau takut untuk melepaskan kuasa maka Ketua Menteri Sarawak, Taib Mahmud masih tidak mahu meletakkan jawatannya. Seolah-olah dia ingin mati berdiri dalam pejabat.

Dalam kenyataannya sebelum ini beliau juga semacam memperkecilkan kemampuan pemimpin-pemimpin pelapisnya. Hanya beliau seorang sahaja pandai memerintah.

Petanda bahawa Taib masih mabuk dengan kuasanya dapat dilihat dengan jelas sewaktu majlis perasmian persidangan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) oleh Perdana Menteri dan Pengerusi Barisan Nasional, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Taib memberitahu kira-kira 2,000 perwakilan bahawa beliau akan menumpukan usahanya, dalam tempoh dua tahun akan datang, untuk meningkatkan lagi penggunaan Internet di negeri itu kepada 50 peratus, berbanding 1.4 peratus sekarang.

ORANG KALAU DAH SEDAP DUDUK DI ATAS MEMANG BEGITU SEBAB DIA TAHU BILA LETAK JAWATAN NANTI SIAPA PUN TAK LAYAN DIA KERANA SEMUA ORANG TAHU KEBAIKAN DAN KEBURUKANNYA SEMASA BERKUASA.

INI BERBEZA DENGAN PEMIMPIN ISLAM YANG MEMEGANG JAWATAN ATAS DASAR AMANAH DAN TIDAK MENGGUNAKAN KUASA UNTUK KEPENTINGAN DIRI. KALAU MEREKA MEMEGANG KUASA LAMA PUN TIDAK ADA MASALAH SEBAB MEREKA TIDAK ADA KEPENTINGAN

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59