Tuesday, 27 February 2007

SATU LAGI PROGRAM 'MENGUNDANG' BALA DI JOHOR


Konsert Search untuk mangsa bah 10 Mac

JOHOR BARU: Sebagai tanda simpati terhadap ribuan rakyat Johor yang dilanda bencana banjir baru-baru ini, kumpulan rock Search akan mengadakan konsert bagi mengumpul wang untuk disumbangkan kepada mereka.

Konsert yang akan berlangsung di Stadium Majlis Bandaraya Johor Baru itu akan diadakan pada 10 Mac, mulai pukul 8.30 malam.

Bertemakan "Konsert Search... Selepas Banjir" anjuran Bidara Megah Sdn Bhd dan Rizh Management, konsert kumpulan rock terkenal tanah air itu dijangka dihadiri kira-kira 6,000 penonton.

Amy, selaku vokalis kumpulan itu, berkata beliau terpanggil untuk mengadakan konsert itu selepas membantu mangsa banjir di kawasan Seri Medan, Batu Pahat, baru-baru ini.

"Selepas melihat keadaan mereka, kita rasa bertanggungjawab untuk mengumpul wang dan kita sedar untuk memulihkan kehidupan yang terjejas bukan senang dan ia mungkin mengambil masa antara enam bulan hingga setahun," katanya yang merupakan anak jati Johor kepada pemberita mengenai konsert itu di sini hari ini.

Amy, yang turut ditemani anggota-anggota lain kumpulan itu Hillary dan Yazid, berkata tiga hari sebelum berlangsungnya konsert, pihaknya akan meletakkan tiga buah kontena di stadium dan orang ramai yang ingin memberi sebarang sumbangan barang keperluan boleh meletakkannya dalam kontena itu sebelum barangan itu diedarkan selepas konsert.

"Kita yakin konsert ini mendapat sambutan yang hangat selepas konsert pada 2004 dan tentunya ramai peminat Search dahagakan lagu-lagu baru dan lama kami," katanya.

DALAM ISLAM HADHARI SEMUA BOLEH.

INILAH CARA ISLAM HADHARI UNTUK MENDAPATKAN WANG BANGI MEMBANTU MANGSA YANG DITIMPA MUSIBAH DAN BALA ALLAH. ALLAH MEMBERIKAN PENRINGATAN KEPADA RAKYAT SUPAYA BERMUHASABAH ATAS KEJADIAN BANJIR TERSEBUT. TETAPI LEPAS BANJIR SURUT RAKYAT DIHIDANGKAN PULA DENGAN PROGRAM MAKSIAT.

SEPATUTNYA KERAJAAN MENGGALAKKAN RAKYATNYA BERAMAL DAN MEMBUAT POST MORTEM MUNGKIN ADA TINDAKAN DAN PERANGAI KITA SEMUA YANG DIMURKAI ALLAH.

ADUHAI PEMIMPIN ISLAM HADHARI BILA NAK INSAF. NOH GADUT BUAT APA????? TAKKAN SENYAP JE.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59