Thursday, 15 February 2007

RATUSAN SEKOLAH BELUM ADA BEKALAN ELEKTRIK DAN AIR BERSIH"Cakap berdegar-degar, ekor bergelumang dengan tahi", inilah ungkapan yang sesuai diberikan kepada kerajaan Islam Hadhari hari ini yang siang dan malam mendakwa bahawa BN telah melaksanakan pembangunan dan menyediakan prasarana yang canggih kepada rakyat.

Rupa-rupanya itu hanyalah omongan kosong apabila Perdana Menteri sendiri menyatakan hari ini bahawa antara perkara yang akan diberi tumpuan ialah penyediaan bekalan elektrik 24 jam untuk 900 sekolah serta bekalan air bersih kepada 300 sekolah di kawasan bandar dan pedalaman.

"Bagi pedalaman Sabah, Sarawak dan di Semenanjung, kita nak pastikan supaya sekolah dapat bekalan elektrik 24 jam," katanya.

"Masih ada 300 sekolah tidak ada kemudahan air bersih. Maka semua sekolah (tersebut) akan dibekalkan dengan kemudahan air bersih dan elektrik.

Imam Al Badawi berkata demikian pada lawatan beliau ke Sekolah Pusat SK Bum-Bum untuk melancarkan Program Lonjakan Perdana Pendidikan Luar Bandar Peringkat Kebangsaan di sekolah itu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59