Friday, 2 February 2007

PULAU PINANG SASARAN MURTAD APA TINDAKAN IMAM AL HADHARI'Takkan hang dok ghenyeh saja, macam beghuk dapat belacan' Itulah antara ucapan dan sindiran yang sering dilemparkan kepada Imam Al Hadhari Pak Lah Badawi. Antara individu yang sering berkata demikian adalah Mat Sabu.

Kata-kata itu sekali sepatutnya dilemparkan kepada Pak Lah kerana kita melihat tidak ada langsung usaha dan peranan yang dimainkan oleh beliau dalam menangani gejala murtad yang semakin meruncing sekarang.


Baru-baru ini Penolong Setiausaha Persatuan Ulamak Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PUMCPP), Ustaz Hafiz Nordin mendakwa bahawa Pulau Pinang menjadi negeri sasaran golongan Konrad Adenauer Foundation (KAF) melebarkan pengaruh memurtadkan remaja Melayu selain Selangor dan Johor.

Beliau membuat dakwaan itu ketika membentangkan kertas kerja bertajuk ' Cabaran Liberalisme dan Pluralisme: Situasi Semasa dan Langkah Seterusnya' dalam Seminar Ulamak di Masjid Seberang Jaya.

Dakwanya, golongan terbabit sengaja memilih Pulau Pinang memandangkan negeri ini tidak mempunyai kekuatan untuk menghalang pengaruh tersebut daripada tersebar.

"Pulau Pinang terpilih sebagai negeri sasaran di sebelah utara untuk KAF melebarkan pengaruh mereka. Tambahan lagi negeri ini kurang memberi perhatian kepada remaja Melayu sebaliknya lebih mementingkan hiburan semata-mata, " jelasnya.

Kesempatan itu diambil oleh KAF terhadap remaja Melayu yang berkumpul di pusat membeli belah atau berpeleseran di mana sahaja.

Selepas kita nak lihat apa reaksi Imam Al Badawi dalam isu ini. Takkan nak harapkan 'Ustaz' Koh Tsu Kon selesaikan masalah ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59