Monday, 12 February 2007

PAK LAH MAHU PEMIMPIN BERKUALITI : NAK BERKUALITI MACAMANA KALAU SEMUANYA YES MAN


Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini menggesa semua pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN) supaya meningkatkan kualiti kepimpinan mereka bagi menghadapi cabaran dan persaingan masa depan demi memenuhi hasrat rakyat yang lebih berilmu.

Perdana Menteri berkata cara dan kaedah yang digunapakai telah berubah dan para pemimpin BN perlu menggunakan pendekatan baru yang lebih efisien supaya lebih banyak kerja dapat dijalankan dalam masa yang lebih singkat.

"Rakyat kini lebih bermaklumat dari segi ilmu dan pengetahuan dengan penggunaan teknologi terkini. Oleh itu, kita sebagai pemimpin perlu mempunyai kualiti yang tinggi untuk memberikan apa yang dihasrat oleh rakyat," katanya ketika merasmikan Perhimpunan Agung ke11 Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Sarawak, di sini.
Abdullah, yang juga Pengerusi BN, berkata rakyat sekarang lebih bermaklumat dan ini menjadikan cabaran-cabaran yang perlu dihadapi oleh pemimpin sekarang lebih sukar berbanding dahulu.

"Kita perlu menghadapi cabaran dan saingan ini (kerana) ia tidak boleh dielakkan. Jangan lihat cabaran-cabaran sebagai masalah tetapi sebagai peluang untuk menang. Kita perlu ada komitmen untuk berjaya," katanya.

TAPI KITA NAK TANYA PAK LAH, BAGAIMANA BN NAK MEMBENTUK PEMIMPIN BERKUALITI KALAU DALAM SEMUA PARTI KOMPONEN BN BUDAYA 'YES MAN' DAN 'AMPU' MENJADI DARAH DAGING MASING-MASING.

BUDAYA INI DISEMAI SENDIRI OLEH PEMIMPIN ATASAN DI MANA JIKA ADA YANG MENENTANG ARUS SUDAH PASTI ORANG ITU AKAN DI CANTAS. KALAU INILAH AMALAN MEREKA MAKA SUDAH TENTU HASRAT UNTUK MELAHIRKAN PEMIMPIN YANG BERKUALITI AKAN HANYA TINGGAL MIMPI.

INI KERANA MEREKA YANG BODOH DAN TOLOL AKAN NAIK MENJADI PEMIMPIN KERANA YES MAN DAN PANDAI BODEK. SEMENTARA YANG CERDIK TETAPI SELALU MELAWAN AKAN DIPECAT DAN DIBUANG.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59