Sunday, 18 February 2007

PAK LAH ADA BERANI KA?


Utusan Malaysia hari ini dengan bangga membodek Pak Lah 'kununnya' inilah masa terbaik untuk bubar parlimen.

Maka disiarkan kenyataan seorang pakar ekonomi tempatan yang yakin sekarang adalah masa sesuai untuk kerajaan membubarkan Parlimen bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum.


Pengarah Eksekutif Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER), Profesor Emeritus Dr. Mohamed Ariff Abdul Kareem dipetik sebagai berkata, kedudukan ekonomi negara pada masa ini sangat stabil, setelah semua asas ekonomi domestik menunjukkan petanda-petanda pemulihan positif.

Menurutnya, kerajaan perlu mengambil kesempatan daripada keadaan ekonomi yang sedang berkembang pesat sekarang untuk mengadakan pilihan raya umum.

Beliau berkata, langkah itu membolehkan kerajaan memberi tumpuan sepenuhnya untuk menguruskan ekonomi negara yang dijangka melambung pada tahun depan.

‘‘Saya bukan seorang pakar politik untuk mengulas mengenai hal itu (politik), tetapi sebagai pakar ekonomi saya berpendapat kerajaan perlu mengelakkan tumpuannya terganggu dengan hal-hal lain (politik).

‘‘Jika pilihan raya umum dapat diadakan segera dalam suasana sekarang, maka kerajaan dapat memberi tumpuan sepenuhnya menjana ekonomi negara yang dijangka mengalami kemajuan pesat pada tahun depan,’’ katanya kepada Utusan Malaysia, hari ini.

PAK LAH ADA BERANI KA? KALAU BERANI BUBARLAH SEKARANG. NO PROBLEM. BUKANKAH IMAM AL BADAWI WAL HADHARI TELAH MENGUASAI SEMUA. APA YANG NAK DITAKUTKAN. SPR DIBAWAH DAGU HANG. KEMENTERIAN KESELAMATAN DALAM NEGERI DI BAWAH KETIAK HANG. KEMENTERIAN KEWANGAN DALAM KOCEK HANG. HANG KAN PERDANA MENTERI SEMUA BENDA YANG MAHU BOLEH JADI.

HANG BOLEH TANGKAP PEMIMPIN-PEMIMPIN PEMBANGKANG PAKAI ISA KALAU MAHU SEBELUM HANG BUBAR PARLIMEN.HANG BOLEH ARAHKAN SPR BUAT APA SAHAJA UNTUK MEMENANGKAN BN. NAK KEMENANGAN 100 % PUN BOLEH. NAK BAGI PEMBANGKANG HILANG DEPOSIT DI SEMUA KERUSI PUN BOLEH.

BUKANKAH SPR DAN SEMUA JABATAN KERAJAAN SUDAH MENJADI PARTI KOMPONEN BN. ANAK MENANTU HANG PUN SEMUA DAH KAYA RAYA. BILA-BILA HANG MAHU DUIT, BANYAK MANA PUN DEPA BOLEH BAGI.

LA INI PUN HANG NAK PI KEMPEN MANA PUN SENANG SEBAB DENGAQ CERITA HANG DAH ADA KAPAI LAYAQ DAN KAPAI TERBANG MAHAL. APA NAK KISAH.

APA LAGI BUBARKAN PARLIMEN SEKARANG. HANG PASTI MENANG WAHAI IMAM AL BADAWI WAL HADHARI.

TAKKAN DUA TIGA PERKARA KAT BAWAH INI MENJADIKAN HANG KETAQ LUTUT KOT.


1. Bayaran RM 380 juta dalam pembelian 18 buah jet pejuang Sukhoi berharga RM 3.2 bilion yang dibeli Kementerian Pertahanan.

2. Pembayaran komisyen RM 370 juta kepada ‘orang tengah’ dalam pembelian dua buah kapal selam ‘Scorpene’ berharga RM 4.1 bilion.

3. Pembelian sebuah jet mewah berharga RM 200 juta untuk kegunaan beliau (PM) dan pembesar negara.


MUNGKIN HANG TAKUT SEBAB BUKAN DUA TIGA PERKARA INI SAHAJA TAPI BANYAK LAGI KEZALIMAN, RASUAH, PENYELEWENGAN DAN PENIPUAN HANG DAN KUNCU-KUNCU HANG BUAT.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59