Thursday, 15 February 2007

IMAM AL HADHARI TIDAK SERIUS TANGANI MASALAH ISLAM


Semua rakyat tahu bahawa Islam Hadhari yang menjadi anutan Imam Al Badawi Wal Hadhari dan kuncu-kuncunya sememangnya tidak serius dalam menangani isu-isu kepentingan Islam. Wirid harian mereka hanyalah pembangunan, RMK9, macamana nak dapat projek, mana nak buncitkan perut dan lain-lain yang sewaktu dengannya.


Sebab itulah Imam Al Hadhari tidak menunjukkan kesungguhan semasa pertemuan Perdana Menteri itu dengan badan buka kerajaan (NGO) Islam Jumaat lalu.

Media melaporkan bahawa badan bukan kerajaan (NGO) Islam meminta Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi supaya menunjukkan kesungguhan dan keberanian dalam menangani isu-isu yang membabitkan kepentingan Islam di negara ini.

Imam Al Hadhari tidak menjawab banyak persoalan yang dibangkitkan oleh wakil NGO Islam dalam pertemuan itu. (NASIB BAIK DIA TAK JAWAB TAK TAU SEMUA)

Presiden Teras Pengupayaan Melayu (Teras) Mohd Azmi Abdul Hamid yang turut menghadi pertemuan tersebut berkata, sesetengah jawaban Perdana Menteri pula dibuat secara umum sahaja.

“Banyak cadangan dan pertanyaan yang dikemukakan oleh wakil-wakil NGO dalam pertemuan tersebut, tetapi Perdana Menteri sekadar dijawab `akan ambil perhatian’. (INI JAWAPAN STANDARD PEMIMPIN ISLAM HADHARI. ORANG KAMPUNG SEMUA DAH TAHU)

“Manakala beberapa cadangan lain pula tidak dijawab langsung,” katanya ketika dihubungi malaysiakini mengenai pertemuan tersebut.(TAK TAU NAK JAWAB KOT. TAKKAN USTAZAH MASHITAH DOK SEBELAH PUN SENGAP KOT. NAK CAKAP YANG BENAR TAK BERANI KA. NANTI BOSS KAT SEBELAH KERLING. SILAP-SILAP PILIHANRAYA AKAN DATANG TAK DAPAT BERTANDING PULAK)

“Beliau (Datuk Seri Abdullah) banyak menulis dan mendengar tetapi dalam isu tertentu, kami mahukan jawaban segera seperti mengenai pihak-pihak tertentu yang cuba mencampuri urusan agama Islam ,” katanya.( DIA TAK BOLEH FIKIAQ KOT. DOK FIKIAQ BANYAK HAL LAIN YANG LEBIH 'PENTING'. BAB ISLAM NI TAK BERAPA PENTING BAGI ISLAM HADHARI.)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59