Friday, 16 February 2007

CARA TERBARU UNTUK BUAT ADUAN SUPAYA TINDAKAN SEGERA DIAMBILJika anda mahukan aduan anda di ambil tindakan dengan segera oleh kerajaan atau agensi-agensi kerajaan silalah buat aduan ke media terutamanya stesyen TV kerana jika anda berbuat demikian, dengan sudah tentu aduan anda akan diproses atau tindakan segera akan di ambil.

Kadang-kadang aduan yang sudah berpuluh tahun di buat contohnya berkenaan tanah tidak diendahkan tetaoi bila masuk TV maka tindakan sudah pasti di ambil.

Inilah fenomena baru di zaman pemerintahan Imam Al Badawi Wal Hadhari di mana aduan mesti di buat kepada media sebagai 'senjata' berkesan untuk ianya diambil tindakan.

Hal ini berlaku sekali lagi sehari dua ini apabila impian pelajar Orang Asli terbaik seluruh Malaysia dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2006, Nurul Atikah Kamaruddin, 15, untuk belajar di sekolah berasrama penuh tidak tercapai apabila namanya tercicir dari senarai pelajar yang berjaya mendapat tempat di sekolah-sekolah tersebut.

Akhirnya beliau membuat aduan kepada sebuah media cetak dengan secepat kilat hasratnya ditunaikan apabila berita gembira itu diumumkan oleh Pengarah Bahagian Sekolah Kementerian Pelajaran, Noor Rezan Bapoo Hashim semalam, di mana beliau berjaya mendapat tempat di Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, Taiping, Perak.

ZAMAN IMAM AL HADHARI INI MEMANG BANYAK PERKARA PELIK DAN TAK MASUK AKAN TERJADI

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59