Wednesday, 10 January 2007

UNDI PROTES MASYARAKAT CINA BATU TALAM DITAGIH


"Jika wakil rakyat MCA – parti komponen kedua terbesar Barisan Nasional (BN) – gagal menangani isu kenaikan kadar tol, mereka akan menanggung akibatnya dalam pilihanraya umum yang akan datang, kata seorang pemimpin bahagian parti itu."

"Mereka kata mereka ada penyelesaiannya. Jika kita buat bising, mereka akan tuduh kita cetuskan masalah bagi mereka. Jika mereka tidak selesaikan masalah ini, mereka akan tanggung akibatnya dalam pilihanraya umum akan datang,”


Itulah dua kenyataan yang dibuat oleh seorang pemimpin Bahagian MCA yang tidak mahu dsiarkan namanya kepada media baru-baru ini.

Ini merupakan kata-kata amaran yang agak keras ditujukan kepada pemimpin MCA pusat yang sehingga hari ini masih membisu seribu bahasa walaupun ahli-ahli MCA di Selangor turut berdemonstrasi membantah kenaikan tol baru-baru ini.

Kita mengharapkan kesedaran yang sama juga ditunjukkan oleh kaum Tionghua dalam DUN Batu Talam. Mereka mempunyai kuasa undi untuk mengajar kerajaan dan pemimpin BN supaya menimbangkan semula kenaikan kadar Tol, harga minyak dan sebagainya. Walaupun pengundi Tioghua di Batu Talam tidak terlibat secara langsung dengan kenaikan kadar tol mereka sepatutnya turut bersimpati dengan rakan-rakan mereka di Selangor dan Kuala Lumpur yang terpukul dengan kenaikan kadar tol tersebut.

Inilah masanya untuk rakyat mengajar kerajaan yang zalim ini. Ayuh ahli-ahli MCA, mari kita turun ke Batu Talam untuk merayu pengundi di sana supaya mengajar kerajaan BN supaya memahami masalah rakyat.

Jangan kamu sia-siakan kuasa yang ada pada kamu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59