Sunday, 21 January 2007

UMNO PASIR GUDANG BARU NAK TUBUH JAWATANKUASA BENCANA. UNIT AMAL PAS SUDAH BERKHIDMAT SEJAK BANJIR PERTAMA LAGI


Umno memanglah satu parti yang hanya mementingkan 'perut' dan 'bawah perut' (meminjam istilah Mat Sabu. Manakan tidak Umno Pasir Bahagian Pasir Gudang di bawah pimpinan Khaled Nordin baru hari ini merancang penubuhan Jawatankuasa bencana sedangkan UNIT AMAL PAS telah berkhidmat sebaik sahaja bencana banjir berlaku di Johor. Malah mereka terus berkhidmat hingga ke hari ini.

Inilah bezanya perjuangan Islam yang mementingkan keredhaan Allah dengan perjuangan nasionalis pragmatik Umno yang takut kepada manusia untuk hanya untuk mendapat habuan dunia.

Media hari ini melaporkan bahawa Umno Bahagian Pasir Gudang akan menubuhkan Jawatankuasa Bencana sebagai usaha memudahkan pengurusan sesuatu bencana, terutama bencana banjir.

Ketua Umno Bahagian Pasir Gudang, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata penubuhan jawatankuasa itu bukan sahaja membantu mangsa bencana, malah akan menumpukan usaha mengumpul data penduduk yang terlibat dengan segera supaya sebarang bantuan yang diberikan dapat disalurkan kepada mereka yang benar-benar layak menerimanya.

Lambat sungguh Umno bertindak, kalau hendak diharapkan Umno maka mati kebuluran dan kesejukanlah sebahagian besar mangsa banjir. Nasib ada agensi-agensi kerajaan dan NGO yang membantu. Itupun gerakan mereka tidak sempurna akibat dari perancangan dan persediaan yang lambat dan caca marba.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59