Sunday, 21 January 2007

TAK SERIK-SERIK : MAWI JADI PENGUBAT LUKA MANGSA BANJIR


Bala Allah yang menimpa negeri Johor tidak sedikitpun menginsafkan pemimpin dan pengikut Islam Hadhari. Seperti yang kita tahu setiap bala Allah yang menimpa mereka hanyalah fenomena alam, itulah anggapan mereka.


Sebab itulah sebelum banjir menimpa Johor ada pemimpin tertinggi negara berkata kita telah bersiap sedia untuk menghadapi Allah, kata-kata seolah-olah mencabar Allah (seperti diulas oleh Subky Latif dalam SIASAH yang terbaru).

Media hari ini sekali lagi membuka pekung Islam Hadhari apabila penyanyi Mawi di bawa melawat mangsa banjir di salah sebuah pusat pemindahan banjir, dan beliau juga telah menghiburkan mangsa dengan satu lagu nyanyiannya. Apakah dengan lagu dan nyanyian ini mereka akan insaf dan kembali redha tentang ketentuan Allah ini.?

Nampaknya pemimpin Islam Hadhari ini bukannya berusaha untuk sama-sama menginsafi tentang bala Allah ini malah membiarkan mangsa banjir lalai dengan nyanyian penyanyi pop pula.

Sepatutnya mangsa-mangsa banjir yang berkumpul beramai-ramai di sesuatu tempat pemindahan ini disajikan dengan pengisian agama untuk menenangkan hati mereka yang sedia dengan kemusnahan harta benda dan sebagainya.

Nampaknya pemimpin dan pengikut Islam Hadhari ini memang degil dan liat untuk menerima ketentuan Allah. Sebab itu perkataan BALA dan musibah yang diberikan oleh Allah untuk menginsafkan kita semua tidak ada dalam kamus hidup mereka.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59