Wednesday, 17 January 2007

SPR TERUS MEMBUKA PEKUNG MEREKA YANG SUDAH BERULAT


SPR yang sekarang ini boleh kita sifatkan mempunyai kudis besar atau pekung semakin parah apabila pekung mereka sudah berulat dan busuk pula. Ini ditambah lagi dengan angkara menjijikan yang dilakukan oleh pegawai mereka di Batu Talam semalam.
SPR semakin berani menunjukkan kecenderungan mereka membantu BN dalam penamaan calon Pilihanraya Kecil Batu Talam semalam.
Hal didedahkan oleh Angkatan Muda (AMK) Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang mendakwa pegawai Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah membantu calon Barisan Nasional (BN) mengisi borang pencalonannya.
AMK mendakwa bahawa SPR sungguh perihatin kepada calon BN sehinggakan pada waktu penamaan calon dikatakan bahawa pegawai SPR memberi tunjuk dan panduan kepada calon BN, Abd Aziz untuk mengisi borang. Hal ini didedahkan oleh pemangku ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin.
Beliau mendakwa, Aziz Kiram telah didapati salah mengisi borang pencalonan beliau dan mendapat bantahan, tetapi SPR menolak bantahan tersebut.
Sehubungan itu, katanya AMK tetap dengan pendirian untuk menegakkan hak demokrasi rakyat Malaysia dan mendesak Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman untuk meletakkan jawatan. “Desakan agar Pengerusi SPR yang selama ini didapati condong kepada Umno dan BN menjadi usul tanpa bahas dalam Kongres Nasional Tahunan Angkatan Muda 2005 dan 2006 yang lalu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. AMK juga, katanya, kecewa dengan kenyataan Rashid baru-baru ini yang sanggup mengatakan bahawa alternatif tidak terlawan kekuatan dan jentera BN.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59