Thursday, 4 January 2007

PAS KAWASAN AKAN HANTAR PETUGAS KE BATU TALAM


BUKIT KATIL, 4 Jan : PAS Kawasan Bukit Katil sebagaimana biasa akan menghantar petugas pada Pilihanraya Kecil Batu Talam yang dijadualkan pada 28 Januari ini. Penamaan calon pula akan berlangsung pada 16 Januari. Ini adalah reaksi awal Setiausaha Lajnah Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Sdr Hamzah Abdullah ketika diminta mengulas tentang Pilihanraya Kecil tersebut.

Walaupun ianya belum diputuskan oleh PAS Kawasan, beliau yakin petugas-petugas dari Kawasan ini akan dihantar ke sana.

"Seperti Pilihanraya Kecil lain sebelum ini kita tetap komited membantu calon PAS dalam usaha untuk menumbangkan Umno/BN" jelas Hamzah bersemangat.

Mengenai peluang PAS di Batu Talam, Hamzah berkata beliau optimis undi Umno/BN akan dikurangkan memandangkan rakyat sekarang semakin sedar akan penipuan dan kezaliman yang dilakukan oleh Umno/BN.

"Undi Pos dan bilangan pengundi bukan Melayu pun tidak banyak, undi sedikit sebanyak mengurangkan kemungkinan penipuan Umno/BN tetapi kemungkinan undi hantu tetap ada kerana masih ramai nama pengundi yang mati di dalam daftar pemilih terbaru" jelas Hamzah.

Dalam Pilihan Raya Umum 2004, Allahyarham Tengku Paris telah menewaskan calon PAS, Dr Muhammad Nilam Abdul Manap dengan kelebihan 2,761 undi. Terdapat 10,886 pengundi berdaftar ketika itu

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59