Wednesday, 17 January 2007

LEMBIK, LEMAH, KURANG CERDIK DAN BEBAL


Inilah antara istilah dan gelaran yang digunakan oleh ramai orang terhadap Perdana Menteri sekarang. Sesetengah orang berpendapat gelaran-gelaran itu amat sesuai kerana Pak Lah dilihat tidak tegas, selalu berkata tidak tahu dan kurang bijak dalam menangani banyak isu yang berlaku dalam negara sejak beliau diamanahkan sebagai PM.


Antara perkara-perkara berlaku di zaman Imam Al Badawi Wal Hadhari ini adalah :-

Tidak pernah berlaku sebelum ini Menteri-menteri kabinet bukan Islam berani menghantar memo kepada PM mencabar kedaulatan negara.
Tidak pernah berlaku sebelum ini Perdana Menteri berkata TIDAK TAHU dalam urusan pentadbiran negara yang melibatkan kedaulatan negara, kewangan dan sebagainya.

Tidak pernah berlaku sebelum ini Perdana Menteri dengan jelas dikuasai oleh individu-individu tertentu dalam membuat keputusan.

Tidak pernah berlaku sebelum ini orang bukan Islam berani mencabar kedaulatan Islam di Mahkamah Sivil.

Malah banyak lagi contoh-contoh yang dapat kita lihat didepan mata.

Hari ini media menyiarkan dakwaan Ketua Dewan Pemuda PAS YB Salahuddin Ayub yang menyatakan bahawa kerana sifat Perdana Menteri, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi yang begitu lembut dan lemah maka negara yang dipimpinnya bukan saja jadi kucar kacir hampir ditengelami banjir besar malah hendak dilepaskan pula kerahang mulut kuasa besar Amerika.

Salahuddin berkata demikian ketika berceramah di Kg. Bukit Jana, Taiping malam tadi. Beliau juga memberitahu bahawa ada desas desus kerajaan umno/BN menggunakan kuasa Menteri Kewangannya untuk membuat pinjaman mega dari kerajaan Amerika Syarikat sebanyak RM50 billion

“Pinjaman seumpama ini amat merbahaya ke atas sebuah negara. Bukan saja kedudukan negara akan terancam malah maruah dan kedaulatan bangsa Melayu akan terhapus dan tergadai untuk selama-lamanya hingga ke hari khiamat,” tegas beliau.

Apakah Pak Lah juga akan berkata tidak tahu dalam isu ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59