Thursday, 18 January 2007

KHIR TOYO PATUT DIPECAT, BUKAN HANYA PEGAWAI DIAMBIL TINDAKAN


YDP MDSB Pindah Ke JPA, 15 Pegawai MPAJ Dirujuk Ke Badan Disiplin

Yang DiPertua (YDP) Majlis Daerah Sabak Bernam, Ahmad Samuri Mohd Dahlan, yang melanjutkan lesen premis hiburan keluarga di Sekinchan yang kemudian dikesan menjalankan kegiatan perjudian haram, dipindahkan ke Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) serta merta.

Sementara 15 pegawai dan penguatkuasa Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) pula akan dirujuk ke Badan Disiplin pihak berkuasa tempatan itu bagi menyiasat kewujudan sebuah taman tema di Pandan Perdana dekat Ampang yang beroperasi tanpa lesen selama lapan tahun.

Itulah tindakan yang diambil di atas kesalahan yang dilakukan. Seperti biasa bila sesuatu perkara berlaku pegawai-pegawai lah yang menerima padah tetapi orang politik tidak akan dikenakan apa-apa tindakan.

Dalam hal ini sepatutnya Menteri Besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo juga dikenakan tindakan kerana gagal memantau dan memastikan para pegawainya bertugas dengan baik dan berintegriti.

Semua orang tahu Khir Toyo telah dikaitkan dengan pelbagai dakwaan dan penyelewengan. Sudah bertong-tong laporan di buat kepada BPR, sudah berapa banyak penyelewengan dan salah guna kuasa melibatkan Wakil-wakil rakyat Selangor dan Ahli Majlis Kerajaan Tempatan yang gagal ditangani Khir Toyo serta seribu satu masalah berlaku di Selangor tetapi Khir Toyo tetap teguh 'bersemayam' di 'singgahsana' tanpa dijentik sekalipun.

Kalau di tanya kepada Pak Lah tentang tindakan yang hendak beliau ambil terhadap Khir Toyo, mungkin Pak Lah akan jawab SAYA TIDAK TAHU atau SILA LAPORKAN KEPADA SAYA DENGAN LENGKAP.

INILAH CERITA HINDUSTAN NAMANYA

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59