Wednesday, 24 January 2007

BATU TALAM : NG CHEE PANG MENANG TANPA BERTANDING?


Kalaulah Batu Talam ini terletak di UK atau US sudah tentu Calon Bebas Ng Chee Pang siang-siang lagi sudah dinobatkan sebagai YB yang baru. Manakan tidak calon BN Aziz Kiram dan jentera kempen BN tanpa segan silu menggunakan seluruh jentera kerajaan dan bangunan-bangunan milik kerajaan bagi menjayakan kempennya. Ini jelas bertentangan dengan undang-undang dan kod etika pilihanraya.


Salah laku jentera BN ini bukan hanya di Batu Talam malah pada setiap kali pilihanraya BN akan sentiasa melanggar Kod Etika Pilihanraya. Media hari ini mendedahkan bahawa Calon Bebas Ng Chee Pang telah membuat bantahan rasmi dan laporan polis terhadap penyalahgunaan jentera kerajaan dan bangunan kerajaan yang dilakukan oleh jentera kempen lawannya Aziz Kiram dari BN.


Ng Chee Pang dalam bantahannya menggesa SPR mengisytiharkan bahawa Calon BN tidak layak bertanding dan memberikan kemenangan kepada beliau. Ng juga menyertakan gambar sebagai bukti bahawa jentera BN menggunakan jentera kerajaan dan bangunan kerajaan.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59