Tuesday, 16 January 2007

ADUN MATI BARULAH NAK BUAT ITU PUN SELEPAS 30 TAHUN


Kerajaan dan ADUN BN sememangnya tidak sensitif dan tidak kasihan kepada rakyat di Batu Talam. Setelah 30 tahun barulah kerajaan BN Pahang terhegeh-hegeh hendak membina sebuah jambatan bernilai RM2.5 juta di Kampung Ulu Atok, DUN Batu Talam bagi memudahkan mereka membawa hasil pertanian untuk dipasarkan di bandar Raub bakal dibina.

Kalau ADUN tidak mati dan tiada pilihanraya kecil maka jangan haraplah jambatan akan di bina. Ini pun belum tentu. Kalau BN menang samada ada pertandingan atau tidak mungkin juga pembinaan ini akan hanya tinggal janji seperti dahulu. Maka sebelum ADUN mati tempohari tiada ura-ura untuk bina jambatan ini. Perkara perlu difikirkan oleh ibubapa di sana. Jangan nanti kita 'dijual' pada setiap kali pilihanraya.

Media hari ini melaporkan bahawa penantian 30 tahun bagi lebih 2,000 penduduk di 10 buah kampung di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Talam berakhir apabila sebuah jambatan bernilai RM2.5 juta bagi memudahkan mereka membawa hasil pertanian untuk dipasarkan di bandar Raub bakal dibina.

Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, jambatan itu akan dibina di Kampung Ulu Atok pada tahun ini dan akan membolehkan para penduduk di kampung berkenaan untuk menyeberangi Sungai Semantan dengan selamat.

Inilah sandiwara Umno bagaikan cerita hindustan di mana pelakon utamanya sudah Dev Anand Yakob yang berasal dari Bantong, Bangalore itu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59