Friday, 15 December 2006

HARAP PAK LAH NAFIKAN FITNAH INI?


SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA SAYA MENGHARAPKAN PAK LAH MENAFIKAN BAHAWA GAMBAR YANG DISEBARKAN SECARA MELUAS MELALUI EMAIL ADALAH BUKAN GAMBAR ASLI. INI KERANA IANYA JELAS MENJATUHKAN MARUAH DAN KREDIBILITI IMAM AL HADHARI INI JIKA IANYA BENAR. MUNGKIN IANYA SUPERIMPOSE?....SILA NAFIKAN WAHAI IMAM AL HADHARI. BERSIHKAN NAMA KAMU SEBAGAI PERDANA MENTERI YANG MEMPUNYAI IMEJ BERSIH 'KUNUNNYA'.


DIHANTAR MELALUI EMAIL OLEH : SI CILOK


AGENSI KERAJAAN KHIR TOYO BERTAMBAH BIADAP


KUALA LUMPUR, 15 Dis - Kebiadapan anak didik Khir Toyo makin bertambah apabila satu demi satu surau-surau di sekitar Selangor akan diranapkan oleh penguasa pihak berkuasa tempatan, dan selepas Surau Arrahmaniah, Kampung Berembang dirobohkan pihak berkuasa Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Surau Ehsaniah, Kampung Dato' Harun, Kampung Pandan Dalam bakal menerima nasib yang sama.

Harakahdaily melaporkan bahawa semalam, tanpa sebarang notis dan perbincangan, kira-kira jam 9.30 pagi MPAJ bertindak untuk merobohkan surau tersebut.

Sewaktu kerja-kerja mengosongkan surau dilakukan, berlaku sedikit kekecohon antara penduduk yang membantah perobohan tersebut.Tingkap surau dicabut dan peralatan surau seperti permaidani, sejadah dan al- Quran juga dipunggah keluar.

Malahan meter eletrik dan air juga ditutup.Namun setelah MPAJ menyelongkar dan mengosongkan 'isi' surau tersebut, kerja-kerja tersebut dihentikan.

Menurut saksi dan juga imam, Abdul Aziz Mat Tani sewaktu bantahan dibuat, MPAJ menghentikan kerja-kerja pengosongan surau dan menyatakan Yang Dipertua MPAJ, Mohamad Yaakub akan ke tempat tersebut.

Dalam masa yang sama, Harakahdaily difahamkan, Menteri Besar Selangor hanya memberi tempoh penangguhan seketika sehingga Hari Raya Aidiladha sahaja, namun nasib surau itu akan terancam selepas perayaan tamat, kata sumber.

Nampaknya puak-puak yang mabuk kuasa ini terus melakukan kekejaman terhadap rakyat malah mereka semakin berani merobohkan rumah Allah tanpa rasa takut dan segan. Apakah mereka menyangka bahawa kuasa mereka dapat mengatasi kuasa Allah. Kita mengharapkan semua umat Islam berdoa supaya golongan zalim dan bongkak ini di'ajar' oleh Allah.


TANHIAH PENGUNDI BN, TAKZIAH PENGUNDI PEMBANGKANG


KUALA LUMPUR 15 Dis. – Tahniah diucapkan kepada pengundi-pengundi BN kerana kerajaan yang anda pilih terus memberikan 'hadiah' berharga kepada kamu semua. Semalam kerajaan yang amat kamu sayangi mengumumkan bahawa berkuat kuasa 1 Januari ini, kadar tol di lima lebuh raya di sekitar Lembah Klang akan dinaikkan antara 20 peratus hingga 60 peratus atau 30 sen hingga RM1.

Lebuh raya berkenaan ialah Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP), Lebuh Raya Shah Alam, Lebuh Raya Cheras-Kajang, Lebuh Raya KL-Karak dan Lebuh Raya Koridor Guthrie.

Manakala takziah pula diucapkan kepada pengundi pembangkang kerana walaupun anda tidak redha dengan pemberian 'hadiah' ini anda terpaksa juga menerimanya.

Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S. Samy Vellu berkata, kenaikan kadar tol itu telah diputuskan dalam mesyuarat Kabinet minggu lalu.

Katanya, kenaikan itu perlu kerana ia telah termaktub dalam perjanjian konsesi masing-masing.

Inilah alasan yang sentiasa diberikan oleh kerajaan. Rakyat ditekan syarikat swasta dibela.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59